Betrokken bij alles: van plannen maken tot de verkoop van woningen

Gijs Klunder deed twee studies aan Saxion in Enschede: Bouwkunde en Commercieel Technische Bedrijfskunde. Een gouden greep zo bleek, want als vastgoedontwikkelaar bij Ter Steege Bouw, combineert hij beide dagelijks.

In het kort:

Bij Ter Steege combineert Gijs Klunder zijn beide studies (Bouwkunde en Commercieel Technische Bedrijfskunde) als vastgoedontwikkelaar
De Enschedeër woont al zijn hele leven in Twente en komt uit een echte ‘bouwfamilie.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Gijs Klunder vind je hieronder.  ​

“Ik fungeer als een spin in het web”, vertelt hij. “Ik breng alle partijen bij elkaar om ervoor te zorgen dat een project zowel technisch als financieel en qua planning aan alle behoeften voldoet.” Daarbij maakt het Gijs niet uit of het gaat om een kleinschalig nieuwbouwproject in de uitbreidingswijken of een complexer project in binnenstedelijk gebied. “Ik ben bij Ter Steege begonnen met een traineeship van twee jaar. Bij ons werk je dan op verschillende afdelingen en bij de werkmaatschappijen van het bedrijf, om ervaring op te doen, maar ook om te weten te komen welk werkveld het beste bij je past. Dat bleek dus voor mij vastgoedontwikkeling omdat je daar betrokken bent bij het hele traject: van plannen maken tot de verkoop.”

Mooie projecten

Gijs kwam bij Ter Steege in Hardenberg terecht, maar komt oorspronkelijk uit Enschede waar hij nog steeds woont. De bouwwereld zit hem in het bloed. Hij vertelt dat hij uit een echte bouwfamilie komt met een vader die bij Raab Karcher werkt en een oom met een eigen bouwadviesbureau. “Ik ging als jonge jongen al wel eens met mijn vader mee naar zijn werk. Prachtig vond ik dat.” Zodra hij oud genoeg was om aan de slag te gaan, koos hij voor een bijbaan bij het bedrijf van zijn oom, destijds onderdeel van Haafkes in Goor. “Mee naar de bouw en daar alles doen wat ik kon. Ik weet nog dat we eens een boerderij hebben omgebouwd tot zorgboerderij die onder cultureel erfgoed viel. Mooie projecten waren dat.”

Tijdens zijn Saxion-studies, na Bouwkunde dat hem iets te technisch was dus Commercieel Technische Bedrijfskunde erachteraan, bleef hij bij zijn ouders thuis wonen. Geen enkele reden voor hem om uit huis te gaan en al zeker niet om Twente te verlaten. Nog steeds niet trouwens; familie, vrienden, zijn jaarkaart van FC Twente, zijn vriendenteam bij Vogido…waarom zou hij?

Weekendje Amsterdam

“Ik mis echt helemaal niets hier in Twente”, zegt hij. “Ik vind een weekendje Amsterdam best leuk hoor, maar ik ben altijd blij als ik weer terug kom.” 

 

Gijs woont inmiddels samen met zijn vriendin Anouk aan de rand van het centrum van Enschede. In een huis uit 1904 waar dus het nodige aan moest gebeuren. Maar ja, met zo’n bouwfamilie was dat geen probleem. Ze pakten alles aan: van de schrootjes tot de vloer en van de keuken tot en met de badkamer. “Het was coronatijd, dus had niemand wat te doen, konden ze mooi helpen allemaal”, klinkt het nuchter maar ook een beetje trots. Gijs traint twee keer per week en voetbalt op zaterdag. Zondag is Twente vaste prik en verder wandelt hij graag. “Bij de Holterberg bijvoorbeeld. Vriendin mee, hond van mijn ouders mee en gaan”, zegt hij. “En als we terug zijn een lekker ijsje bij Van der Poel natuurlijk.”

 

Hij blijft nog wel een tijdje heen-en-weer pendelen tussen Enschede en Hardenberg; hij vindt zijn functie top, en heeft een goede klik met zijn collega’s. “Ik zit prima op mijn plek hier. De bouw is groot hier in Twente, er is voorlopig nog genoeg te doen!”

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 7 november 2022 |

Bron tekst: Ter Steege Groep |

Auteur: Maaike Thüss

Contact informatie

Ter Steege Groep
Reggesingel 32
7461 AK Rijssen
+31 (0)548 530 000 info@tersteegegroep.nl www.tersteegegroep.nl

Global Goals

Lees meer over #twenteleeft