Laura kiest bewust voor (af)studeren in Twente

Laura Nieuwmeijer is opgegroeid in Oldenzaal en heeft met haar familie al veel van de wereld gezien. Juist daarom heeft ze heel bewust voor Twente gekozen om te studeren. De universiteit en de studieprogramma’s spraken haar daar het meeste aan, maar door het vele reizen heeft ze ook gezien dat er overal kansen liggen. Ze koos voor de studie Technische Bedrijfskunde en volgt nu maar liefst twee masters tegelijk, dit alles volgt ze aan de Universiteit Twente. Laura wil nog één droom laten uitkomen in het buitenland, maar daarna wil ze ook heel graag weer terug naar Twente om te settelen.

In het kort

  • Laura Nieuwmeijer groeide op in Oldenzaal en ging voor de studie Technische Bedrijfskunde naar Enschede.
  • Ze volgt nu maar liefst twee masters tegelijk en kan haar eerste afstudeerstage bijna afronden.
  • Voor haar afstudeerstage én haar toekomstige baan wil ze heel bewust kiezen voor Twente.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Laura Nieuwmeijer vind je hieronder. 

Studeren in Twente

Laura is opgegroeid in Oldenzaal en is tijdens haar studie op kamers in Enschede gegaan. Laura koos heel bewust voor studeren aan de Universiteit Twente, omdat de studie Technische Bedrijfskunde en de universiteit goed staan aangeschreven. Eerst woonde ze in een studentenhuis om vervolgens een appartement te zoeken met haar vriend. Ze woont in hartje Enschede en is druk bezig met maar liefst twee masters aan de Universiteit Twente.

 

“Mijn bachelor was Technische bedrijfskunde daarna ben ik begonnen met mijn master. Maar toen ik een jaartje onderweg was, had ik bedacht dat ik nog een master wilde doen, namelijk Industrial Design Engineering. Ik weet nog steeds niet precies wat ik straks wil doen, maar gezien het feit dat ik twee masters tegelijk doe, laat ook wel weer zien dat ik heel breed geïnteresseerd ben. Met name de richting van procesverbetering in een maakbedrijf en nieuwe productontwikkeling vind ik erg leuk.”

Afstuderen

Op dit moment is Laura bijna klaar met haar afstudeerstage bij Europastry. Europastry is een bedrijf in Oldenzaal die op grote schaal bevroren deegproducten maken en leveren aan de hele wereld. Daar doet Laura een onderzoek naar hoe het bedrijf de productie meer kan integreren met de logistiek, het voorraadbeheer en de productieplanning. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Hoewel zij onderdeel zijn van een Spaans concern, zijn ze hier toch heel onafhankelijk, waardoor ik veel vrijheid heb in mijn onderzoek.”

 

“Wanneer ik klaar ben met deze afstudeeropdracht, ga ik mijn volgende afstudeeropdracht (voor de master Industrial Design Engineering) ook bij een mkb-bedrijf in Twente doen, in de richting van productontwikkeling.”

In Twente blijven

“Mijn ouders hebben allebei een groot netwerk in Twente, waardoor we thuis ook regelmatig praten over alle mooie Twentse bedrijven en ontwikkelingen. Mede daardoor ben ik er van overtuigd dat er in Twente genoeg mogelijkheden zijn voor een mooie carrière. Mijn vriendinnen zeggen regelmatig dat je naar het westen van het land moet om carrière te maken, maar zo zie ik dat zelf totaal niet. Sterker nog: Twente heeft veel kleine bedrijven en dat lijkt mij veel leuker dan werken bij een groot bedrijf waar je een relatief kleine rol vervult. Mijn gevoel zegt dat wanneer je bij een kleiner bedrijf werkt, je een groter takenpakket krijgt en dus veel meer kansen krijgen om jezelf te ontwikkelen.”  

 

“Los van het werk voel ik me gewoon heel erg thuis en veilig in Twente. De Twentenaren vind ik ontzettend leuk en geven mij een familiair gevoel. Hier word je nog begroet door de mensen en vragen ze nog aan elkaar hoe je weekend was bijvoorbeeld. Daarnaast ben ik dol op de mix van de natuur en de steden en dorpen. Ik woon in Enschede en daar heb ik alles wat ik zoek in een stad, maar tegelijkertijd kan ik ook snel genieten van de natuur hier.”

Mooie toekomstplannen

Als het aan Laura ligt, blijft ze voor altijd in Twente. Maar eerst wil ze nog een klein avontuur aangaan in het buitenland. “Wanneer ik klaar ben met studeren zou ik heel graag voor een aantal maanden naar Italië willen. Ik ben dol op die taal en het heerlijke eten daar en wil daar heel veel over leren. Ik heb al ruim tien jaar de droom om de Italiaanse taal én de Italiaanse keuken te ontdekken en daar alles over te leren. Dus als de coronacrisis het tegen die tijd toelaat, zou ik die droom heel graag willen waarmaken. Maar daarna ga ik gewoon een leuke baan zoeken in Twente!”


Twente leeft
Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 8 oktober 2020 |

Bron tekst: Laura Nieuwmeijer |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft