‘We zijn een soort matchmaker in de bouw’

Als Head of Marketing bij 12Build, zorgt Robbin Stegers samen met zijn team dat nog meer partijen de weg naar het offerteplatform voor in de bouw weten te vinden. 12Build is kortgezegd een bid managementtool met database van bouwspecialisten waaruit grote opdrachtgevers kunnen putten in hun zoektocht naar mensen om hun grote bouwprojecten gestroomlijnd te laten verlopen. “We hebben de mensen niet zelf in dienst”, zegt hij. “Maar we zijn een soort matchmaker in de bouw.” 

In het kort:

Head of Marketing Robbin Stegers van 12Build helpt het bedrijf door middel strategische marketing om te groeien.
De behoefte om Twente te verlaten is er nooit geweest: ‘alles is hier en de Randstad is dichtbij.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Robbin Stegers vind je hieronder. 

En een succesvolle, want vanuit Nijverdal en Zwolle bedient het bedrijf niet alleen de Nederlandse markt, maar inmiddels ook de Duitse, Belgische, Franse, Deense, Oostenrijkse en Zwitserse. “Toen ik bij het bedrijf begon acht jaar geleden was ik de negende werknemer, nu zijn we met 80 mensen.” 

Een wereld van verschil in werkwijze tussen toen en nu, maar juist hierdoor heeft Robbin het nog steeds prima naar zijn zin. “In het begin deed ik van alles; van personeelsfeestjes organiseren en vragen van klanten beantwoorden tot de marketing. Nu houd ik me bezig met leads vergaren en zorgen voor groei door middel van strategische marketing. Doordat we zelf als bedrijf zo gegroeid zijn, kon ik meegroeien, is ieder jaar anders en dat is wat ik leuk vind. Daarbij: ik wilde altijd al een kantoorbaan waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. Die heb ik!”

 

Ook de ongedwongen sfeer bij 12Build is reden om te blijven. 

Zó ver is de Randstad niet

Robbin is een echte Tukker. Hij is geboren in Hengelo en is er nooit weggegaan. “Daar is niet echt een specifieke reden voor, het is zo gelopen. Misschien ook wel eigenlijk want ik had geen enkele reden om weg te gaan. Familie en vrienden woonden hier, ik kon mijn opleiding – International Marketing and Sales- dichtbij huis volgen en er is hier altijd wat te doen. En als je wat anders wilt, kan dat ook. Zó ver is het nu ook weer niet naar de Randstad, in anderhalf uur ben je er.”

Inmiddels is ‘de Randstad’ trouwens wel naar hem toegekomen: de afgelopen maanden zijn er twintig nieuwe medewerkers bijgekomen bij 12Build, waarvan het merendeel (12 mensen) uit de Randstad. “Dat is het voordeel van het hybride werken dat sinds corona ook bij ons mogelijk is. Eén keer per week op kantoor en de rest van de week mag je kiezen. Daardoor kunnen mensen als ze dat willen, blijven wonen waar ze wonen en kunnen wij de beste mensen selecteren.”

Prima in Hengelo

Zelf verhuizen uit Twente hoeft voor hem, net als vroeger, nog steeds niet. Met vrienden op de fiets naar FC Twente, een borrel bij café De Appel, stappen bij de Drie Musketiers of bij ’t Neutje, de nacht van Hengelo, het BAM festival, met vrienden en hun kinderen – inclusief zijn eigen 1-jarige James- neerstrijken bij De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen, er is van alles om je prima te vermaken in Hengelo. “Plus: de binnenstad wordt steeds mooier”, vindt hij. “Lekker eten kan overigens ook prima in de regio. Bij T-Bone in Enter bijvoorbeeld, bij Kir in Borne of bij Bombay-Spice of Intenzo in Hengelo. Nog een tip? Wandelen op de Sallandse Heuvelrug, prachtig daar!”

Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Datum: 27 juni 2022 |

Bron tekst: 12Build |

Auteur: Maaike Thüss

Contactinformatie:

Hoofdvestiging Nijverdal
Ernst Machstraat 10
7442 DL Nijverdal, Nederland
+31 (0)88 022 8400 verkoop@12build.com https://www.12build.com/

Lees meer over #twenteleeft