Stilzitten is niks voor Daniëlle Boer

Daniëlle Boer heeft heel wat omzwervingen gemaakt voordat ze weer terugkeerde naar haar vertrouwde Almelo voor werk en wonen. Als zorgbemiddelaar voor TriviumMeulenbeltZorg helpt ze mensen die kort opgenomen moeten worden in verband met een revalidatie of herstel na bijvoorbeeld een operatie aan een opvangplek. Sinds kort heeft ze er een functie bij; in augustus begon ze als vertrouwenspersoon bij haar werkgever. “Ik vind het erg fijn dat ik collega’s kan ondersteunen. Ik ga zelf altijd met plezier naar mijn werk en dat gun ik anderen ook. Daar zet ik me graag voor in.”

In het kort:

  • Werken in Zaandam, wonen in Amersfoort, voor onbepaalde tijd naar Australië, Daniëlle Boer deed het allemaal. Maar vertrekken uit Twente ziet ze nu niet meer snel gebeuren. 
  • Als zorgbemiddelaar bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), helpt ze mensen aan een plek voor kortdurende zorghulp. Sinds kort is ze daarnaast aangesteld als vertrouwenspersoon. De combinatie ‘zakelijk’ en ‘persoonlijk’ is voor haar geweldig.

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Daniëlle Boer vind je hieronder. 

Geweldige tijd

Voordat ze neerstreek bij TMZ, heeft ze heel wat (werk)plekken op de wereld gezien. Daniëlle koos na haar middelbare schooltijd voor een studie journalistiek in Zwolle. Maar toen ze in de eerste weken de straat op gestuurd werd met de opdracht een item samen te stellen, kwam ze erachter dat die studie niets voor haar was. “Geen idee wat ik moest doen”, lacht ze. Ze hakte snel de knoop door, stopte, ging aan de slag in de slagerij van supermarkt C1000 in Almelo – stilzitten is niets voor haar- en nam de tijd om te ontdekken waar haar hart wel sneller van ging kloppen. Dat werd maatschappelijk werk. Die studie bleek wel helemaal bij haar te passen. Na een stage bij Jarabee werkte ze tijdelijk bij het thuislozenteam. “Een geweldige tijd”, herinnert ze zich. “Helaas was het een jaarcontract en hield het op.” Zoals gezegd: stilzitten is niets voor Daniëlle en zo ging ze aan de slag als intercedent in Zaandam. Met twee huisgenoten ging ze in Amersfoort wonen. Weer een leuke tijd, maar de lange dagen daar en de harde mentaliteit bevielen haar niet. Toen het bedrijf waar ze werkte failliet ging, ging ze terug naar Almelo

Sterke familieband

Een verademing, want daar woont haar familie waar ze erg close mee is. “Ik ben echt een familiemens”, vertelt Daniëlle. “Ik heb drie zussen, neefjes en nichtjes en we spreken geregeld met elkaar af.” De sterke familieband weerhield haar er echter niet van om enige tijd later een enorme stap te maken. Na weer een aantal verschillende tijdelijke functies in de zorgbranche, besloot ze naar Australië te gaan. “Nu of nooit dacht ik toen.” Ze kocht een ticket met een open retourdatum omdat ze had bedacht te blijven zolang het leuk zou blijven. En leuk was het zeker; ze ontmoette Niels, ondertussen haar man. Hij werkte bij het reisbureau waar ze haar ticket naar Australië boekte in Alkmaar. Dat bedrijf had ook een filiaal in Sidney, waar hij tijdelijk naar toe moest toen zij in Melbourne was. Ze hadden contact, zij kwam terug naar Sidney. “Ik was nog heel veel van plan qua reizen, maar ik ben bij hem in Sidney gebleven”, vertelt ze. Ze woonden er een klein jaar, om vanuit daar naar Alkmaar te verhuizen. Hier is ze voor het eerst gestart met werken binnen de ouderenzorg, een sector die erg goed bij haar past. In Alkmaar hebben zij 2,5 jaar gewoond. Toen de kinderwens kwam, besloot het stel terug te keren naar Twente.

Struinen door Ootmarsum

Het duurde even, maar de kinderen kwamen: zoon Jack is nu 3 en Luuk is 1 jaar oud. Niels is bij de Makro aan de slag gegaan en Daniëlle dus naar volle tevredenheid bij TMZ. Ze ziet zich niet snel weer uit Twente vertrekken. “Laat mij maar lekker hier; warm, gemoedelijk, de mooie groene omgeving en de mentaliteit van niet lullen maar poetsen, zo ben ik ook.” Volgens haar heb je hier alles wat nodig is. Je kunt winkelen in Enschede en daarna lekker op het terras blijven hangen, door Ootmarsum struinen, sfeer proeven in Tubbergen of wandelen in een van de vele Twentse bossen. Daniëlle heeft haar plek gevonden.

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.

Contactinformatie

TriviumMeulenbeltZorg
Postbus 6019
7600 GA Almelo
0900 - 2 453 453 info@triviummeulenbeltzorg.nl www.triviummeulenbeltzorg.nl

Global Goals

Datum: 26 september 2022 |

Bron tekst: TriviumMeulenbeltZorg |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over: #twenteleeft