Thomas geeft zijn ideale carrière vorm in Twente

Een woord dat vaak terugkomt als je het over Twentenaren hebt: nuchterheid. Thomas Krone, geboren en getogen in het kleine Geesteren, is hier de personificatie van. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor het Twentse landschap, en verlangt er tijdens een vakantie eigenlijk altijd stiekem naar terug. Niet alleen voor de mensen en het mooie wonen moet je in Twente zijn, maar ook om te werken. Een carrière opbouwen in de techniek? Daar is Twente met de vele innovatieve maakindustrieën de ideale plek voor, zegt Thomas.

In het kort

  • Thomas Krone heeft na zijn studie Werktuigbouwkunde en Commercieel- Technische Bedrijfskunde een mooie baan bij Voortman Steel Machinery gevonden
  • Thomas is nog niet uitgeleerd, hij volgt een deeltijdmaster en is bij Voortman ook onderdeel van een leertraject
  • Twente is volgens Thomas de beste plek om een carrière in de techniek op te bouwen

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon
Geesteren

Thomas Krone komt uit Geesteren Overijssel, daar is hij geboren en woont hij nog. Waarom weggaan als je je thuis voelt, en alles wat je nodig hebt dichtbij is? “Ik voel me een echte Twentenaar”, zegt Thomas. Wat maakt hem een Tukker? Zijn opvoeding in het kleine dorp, zijn affiniteit met het Twentse landschap, en niet te vergeten een nuchtere houding. Toen wij Thomas vroegen hoe hij een echte Twentenaar voor zich ziet antwoordde hij: “Mijns inziens kun je gewoon vertrouwen op wat een Tukker zegt, hij draait er niet omheen en gaat gewoon aan de bak. Als er een uitdaging is, stropen we de mouwen op en zorgen we ervoor dat we het gedaan krijgen. Dat is naar mijn mening ook wel iets typisch Twents.”

“Ik woon buitenaf en als ik ergens op vakantie ben en op het strand loop, dan ben ik altijd weer blij als ik terug ben. Ik vind niks zo mooi als hier!”

Hobby’s

Het Twentse dorpsleven spreekt Thomas erg aan. “Ik mag graag een biertje drinken met vrienden in de kroeg. Je kunt alleen naar de kroeg fietsen, en er is altijd wel iemand die je kent.” Naast de gezelligheid die hij hier vindt, is Twente de ideale plek voor Thomas, omdat hij erg fanatiek is in de paardensport, specifiek de springsport. Thuis fokken hij en zijn familie jaarlijks een of twee veulens, die klaargestoomd worden voor de sport. Nu hij zo druk is met een studie en zijn nieuwe baan staat dit echter wel op een wat lager pitje. Echter is Thomas dankbaar dat hij hier in Twente ruimte voor heeft.

Techniek en bedrijfskunde

Ook voor zijn studie hoefde Thomas niet weg uit Twente. Hij heeft de opleiding Werktuigbouwkunde aan het Saxion succesvol afgerond, en deze aangevuld door een jaar BK5 erbij te doen. BK5 is meer gericht op de commerciële kant van technische bedrijfskunde, waardoor studenten naast techniek meer inzicht in het bedrijfsleven krijgen. Na dit traject lukte het Thomas om een mooie functie als Jr. Area Sales Manager bij Voortman Steel Machinery te bemachtigen. Hij wilde echter wel blijven leren, en volgt nu nog een deeltijd master Management Studies in Amsterdam.

Carrière in Twente

Een dag in de week naar Amsterdam, wat valt Thomas op? “Het volgen van de deeltijd master is een uitdaging, maar geeft mij veel nieuwe kennis om bedrijfskundige problemen op te kunnen lossen.” Maar wat nog meer? “Je merkt wel dat men in Twente nuchter is als je daar bent. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, zegt hij. Thomas blijft wel bewust in Twente wonen. Niet alleen voor het woonplezier, maar vooral om een carrière op te bouwen. Twente is nou eenmaal dé plek voor innovatieve maakindustrieën.

Thomas en collega Valentijn. Lees het talentverhaal over Valentijn hier

Groeien bij Voortman

Voortman Steel Group is voor Thomas de perfecte plek om te groeien. Het bedrijf opereert internationaal, is innovatief en een grote naam in de maakindustrie. Daarnaast biedt het bedrijf een ontwikkelprogramma aan voor jong talent. Thomas zal aan het werk gaan in de verkoop, Voortman heeft daarom bewust gekozen om een nieuw programma op te zetten. Het komende jaar switcht Thomas iedere 4 tot 8 weken van functie, zoals montage, werkvoorbereiding en projectmanagement, waardoor hij zichzelf kan ontdekken en ontwikkelen, en het bedrijf en de markt goed leert kennen.

“Zodoende moet ik na een jaar over voldoende kennis beschikken om wereldwijd machines te kunnen verkopen. Doordat ik dan veel kennis van het bedrijf en de producten heb kan ik de klant ook beter informeren”

Waar heeft Thomas zich tot nu toe mee beziggehouden? “De laatste paar weken heb ik veel machines in elkaar gezet. Toevallig heb ik onlangs bij een klus in België meegedraaid voor de installatie van een machinelijn. Het was leuk om uiteindelijk een tevreden klant te zien die met de machines werkt. Hierna ga ik meedraaien op de sales-supportafdeling.” Mooie kansen volop dus, dit traject zal de carrière van Thomas ongetwijfeld een mooie impuls geven.


Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 18 februari 2020 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Vacatures #Voortman Steel

Stage / afstuderen: effect AI op online oriëntatiegedrag van potentiële klanten

Beleid en Bestuur | Stage | Universitair (WO)
Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage / afstuderen: effect AI op online oriëntatiegedrag van ...

Stage / afstuderen: optimalisatie van laskwaliteit en efficiëntie

Techniek | Stage | Universitair (WO)
Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage / afstuderen: optimalisatie van laskwaliteit en ...

Stage: uitwerken van kabelrupsen voor eigen assemblage

Techniek | Stage | HBO
Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage: uitwerken van kabelrupsen voor eigen assemblage

Lees meer over #twenteleeft