Step up event

Op maandag 11 april organiseren Twentse VOS en Future of Twente samen het Step Up Event. Een event voor en door vrouwen! Over het empoweren van vrouwelijk talent in Twente, waarbij persoonlijke ontwikkeling, kennis delen, inspireren, coachen, verbinden van vrouwelijk talent centraal staan. Past dit bij jou? Meld je dan nu aan!

Evenement details

Wanneer: 11 april 2022
Tijd: 13:00 - 19:00
Locatie: Grolsch Veste Colosseum 65, 7521 PP Enschede

Global Goal

global goal icon
Programma

Dagvoorzitter Evelien Harberink zal op humoristische wijze verbinding leggen tussen de verschillende onderdelen van het programma. Gastspreker Annette Onrust geeft jou tips over hoe jij jouw talent kunt inzetten om je droombaan te bereiken. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan tijdens verschillende workshops

Kies de workshops die bij jou passen!

In haar boek 'Topvrouw in 7 stappen' beschrijft Annette Onrust hoe je in 7 praktische stappen jouw ambitie waar kunt maken. Wij bieden op 11 april deze 7 stappen aan in de vorm van 7 workshops, waar je er 3 van bij kunt wonen. Bij welke stappen kun jij nog extra hulp gebruiken? Geef jouw voorkeur aan bij stap 2 in 'Tickets bestellen', wij proberen bij de indeling zoveel mogelijk rekening te houden met jouw keuzes.

Thema's van de workshops

1. Ontdek je kracht
Waar sta je voor en hoe kun je dat inzetten? Authentiek zijn of jezelf aanpassen aan de bedrijfscultuur?

2. Bepaal je koers
En maak de juiste keuzes. Zicht op je ambities en het waarom. Belangrijk is om je ambities uit te spreken, en niet te voorzichtig te zijn.

3. Tackel beren op je weg
Welke belemmerende overtuigingen heb jij zelf en welke beren kom je tegen in je organisatie die je ervan kunnen weerhouden om door te groeien.

4. In balans
Over de worsteling tussen werken aan je ambitie en het managen van je gezin. Over je energiebalans, verwachtingen van je omgeving en keuzes maken.

5. Zorg voor impact
Het is belangrijk om op de juiste momenten autoriteit uit te stralen. Over gedrag, lichaamshouding. De uitdaging voor vrouwen is om in hun gedrag aan de verwachtingen te voldoen die horen bij hogere hiërarchische functies en daarnaast aan de verwachtingen die horen bij het vrouw zijn.

6. Laat jezelf zien
Zichtbaarheid helpt je om meer impact te krijgen in jouw organisatie en jouw ambities waar te maken. We vergeten vaak om onze successen te verpakken en zichtbaar te maken voor anderen. Je netwerk speelt hierbij een belangrijke rol.

7. Oefen invloed uit
Zorg ervoor dat je aan de tafel komt waar beslissingen vallen en daar inbreng hebt. Voorbereiding, autoriteit en timing. Het (macht)spel spelen.

Lees meer over #talent