Future of Twente: Twentse vrouwen en bedrijven slaan de handen ineen voor ontwikkeling van talent

Future of Twente is een samenwerking tussen verschillende Twentse bedrijven,  onderwijsinstellingen en een groep ambitieuze vrouwen. Samen willen zij de ontwikkeling van vrouwelijk talent in Twente stimuleren. “Met dit initiatief willen we vrouwen, van alle leeftijden, inspireren om de kansen in hun carrière te pakken. Daarnaast willen we bedrijven bewust maken van het verborgen potentieel. We zijn blij dat er meerdere bedrijven zich al bij ons aangesloten hebben”, aldus Emma van Geel, voorzitter van de stichting achter Future of Twente.

In het kort

  • Future of Twente is een samenwerking tussen verschillende Twentse bedrijven en onderwijsinstellingen en een groep ambitieuze vrouwen.
  • Samen willen zij de ontwikkeling van vrouwelijk talent in Twente stimuleren.

Global Goal

global goal icon
Persoonlijke ontwikkeling

Het komende jaar gaat Future of Twente een programma lanceren. Hierin staan de persoonlijke ontwikkeling, het vormgeven van het carrièrepad van vrouwen en bewustwording van werkgevers op dit onderwerp centraal. Het programma bestaat uit verschillende events voor vrouwen en beleidsmakers van bedrijven, bedoeld om hen te begeleiden en te inspireren over dit onderwerp. De invulling hiervan kan variëren van het ontwikkelen van soft skills tot het bespreekbaar maken van diversiteit en omgaan met jouw financiële situatie. Het eerste event staat gepland in juni 2021.

Samenwerking Twentse bedrijven en kennisinstellingen

Inmiddels zijn er al diverse Twentse bedrijven aangehaakt aan Future of Twente, namelijk BeljonWesterterp, Demcon, Reggeborgh, Knottenburgh, Univé Oost, NDIX en daarnaast ook de drie grote onderwijsinstellingen als kennispartner: ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met reclamebureau Artica voor de creatieve invulling van de campagne. Van Geel: “Het enthousiasme dat we bij veel Twentse bedrijven horen, geeft aan dat dit een kansrijke regio is, waar initiatieven als de onze kunnen slagen.”

Hoofdsponsor FC Twente Vrouwen

Future of Twente is de komende drie seizoenen hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen. Emma van Geel: “Deze krachtige vrouwen passen perfect bij onze boodschap. Zo zijn we zichtbaar en creëren tegelijkertijd bewustwording over het onderwerp.”

Meer informatie: www.futureoftwente.nl

Datum: 14 mei 2021 |

Lees meer over #talent