Arian en vrienden beginnen een creatieve gigant in Twente

Arian Hohmann is een jong talent met een hart voor Twente en een passie voor creatieve content. Hij gebruikt zijn content ook voor een betere wereld. Hij heeft als internationale student in Twente zijn thuis gevonden. Niet alleen vanwege de hechte sociale kring die hij hier heeft opgebouwd, maar ook omdat Twente de thuishaven is van zijn eigen bedrijf Tiny Giants. Tiny Giants is een jong en klein creatief team met gigantische ambities dat zich specialiseert in het maken van digitale 3D content zoals animaties.  

In het kort

  • Twente biedt volgens Arian het perfecte klimaat voor jonge bedrijven, en de ruimte om te groeien 
  • Het is de passie van Arian om zijn creativiteit via zijn bedrijf Tiny Giants in te zetten voor duurzame en sociale doelen, naast en dankzij commercieel succes 

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon
Liefde voor Nederland

Arian wist van jongs af aan al dat hij in Nederland wilde gaan wonen. Zijn roots liggen in Iran, maar hij is opgegroeid in Duitsland. Zijn liefde voor Nederland kwam voort uit de vriendschap van zijn moeder met een Nederlands stel. Toen ze uit Iran naar Duitsland kwamen, ging het gezin door een moeilijke periode. De vrienden van Arian’s moeder stonden echter altijd voor ze klaar. Toen Arian klaar was met de middelbare school en mocht kiezen waar hij zou gaan studeren, heeft hij voor de Universiteit Twente gekozen. Nu kon hij in Nederland wonen, maar was toch nog redelijk dichtbij zijn familie in Duitsland. “Twente was voor mij de perfecte plek om te wonen”, zegt Arian.

 “Ik woon hier nu acht jaar en ik ben heel blij. Ik heb hier goede vrienden én de liefde van mijn leven gevonden.

“Daarnaast was het als internationale student erg mooi om aan de UT te mogen studeren. Ik werd hier verwelkomd door de naar mijn mening meest impactvolle studentenbewegingen, namelijk DesignLab en University Innovation Fellows. Zij hebben me als familie behandeld en hielpen me zelfs om een opleiding aan Stanford University en in Silicon Valley te kunnen volgen.” 

Tiny Giants & New Imaging Co.

Een belangrijk moment in het leven van Arian was het oprichten van zijn eigen bedrijf. Zijn bedrijf heet Tiny Giants en is gevestigd in Enschede. “Wij zijn een digitale contentstudio, we maken vooral 3D content, om verhalen te maken voor merken, organisaties en bedrijven. We zijn een klein, jong, creatief team.” Ook is Arian met zijn bedrijf aangesloten bij New Imaging Co. in de Performance Factory. New Imaging is een coöperatie van verschillende bedrijven die zich als multidisciplinair team bezighouden met de productie van content met hoge kwaliteit: filmmakers, fotografen, illustrators en animatie-kunstenaars zoals Tiny Giants. 

Een gedurfde stap

Arian en zijn medestudenten en beste vrienden Bart Brinkman, Sebastian Helmig en Ivan Rinaldo de Wolf zijn op het idee gekomen om dit bedrijf op te richten tijdens hun studie Creative Technology aan de UT. Samen vonden zij het leuk om thuis creatieve content te maken “Toen kwamen we erachter dat we het best goed deden, we hadden zelfvertrouwen en geloofden in onszelf. Wij dachten: we moeten dit professioneel gaan doen. Tijdens de studie hebben we toen het bedrijf opgericht. Dat was de beste beslissing ooit.” Zonder twijfel is zijn creatieve bedrijf inmiddels een ‘kleine reus’ in de contentindustrie, en zal alleen maar blijven groeien en mooie dingen blijven maken. “We bereiken nu een hoger niveau, grotere klanten, grotere opdrachten en we kunnen vanuit onze passie een bestaan opbouwen.”  

Twente als proeftuin

Volgens Arian bood Twente hem het perfecte klimaat om met zijn bedrijf te beginnen, fouten te maken, te leren, te groeien en uiteindelijk om te bloeien. “Je hoeft niet te proberen een boom te planten in een bos dat al vol bomen staat. Je kunt deze boom beter daar planten waar nog geen bomen zijn.” Dat is wat hij met zijn contentbedrijf heeft gedaan; in de Randstad een overvloed aan concurrentie, maar in Twente is er ruimte voor zulke startups. Deze minder competitieve omgeving bevalt Arian. Kleine ondernemers hebben er baat bij te kunnen beginnen met minder druk. 

“Twente is inderdaad perfect als je klein begint, je kunt gewoon jezelf zijn en uitzoeken wat je wilt. Dat is waarom ik erg blij ben met de keuze die ik heb gemaakt.”

Het heeft hem er geenszins van weerhouden om succesvol te zijn. Vanuit Enschede doet Tiny Giants producties voor grote internationale namen. “Van de mindset dat je alleen succesvol kan zijn vanuit het westen moeten we af”, zegt Arian. 

Een betere wereld

Tiny Giants heeft samen met New Imaging Co. aan veel mooie grote producties voor bedrijven zoals Vredestein en Nedap gewerkt, waar Arian met trots over vertelt. Zijn andere grote passie, naast het doen van succesvol commercieel werk, is het creëren van content met betekenis. Arian ondersteunt graag bedrijven en organisaties die duurzame of sociale doelen hebben. Zo heeft Tiny Giants bijvoorbeeld als sponsor content voor Solar Boat Twente gemaakt. Bovendien is Arian betrokken bij het United Nations Global Compact (UNGC) Netherlands en het SDG Young Professional-programma van GCNL. “We hebben daar heel veel geleerd over hoe we onze creativiteit voor duurzame en sociale doeleinden in kunnen zetten. Met deze kennis zijn we teruggegaan naar Twente om ons in te zetten voor ideeën met impact.” Ook vindt Arian de bewustwording belangrijk dat duurzaam ondernemen niet betekent dat je geld verliest. “Je kunt juist meer geld verdienen”, aldus Arian.

Een stem in Twente

Arian heeft een boodschap voor de bedrijven in Twente en Twente in het algemeen:

 

“Laat zien hoe freakin’ awesome we in Twente zijn! We zijn veel te bescheiden, we moeten uitschreeuwen: kijk wat wij doen!”

Voor jong talent hangt het nu nog te veel van eigen initiatief af om erachter te komen wat de mogelijkheden allemaal zijn. Of het nu de potentie is om professioneel te groeien of, nog belangrijker volgens Arian, om te genieten van een gelukkige en gevarieerde levensstijl waarbij muziek- en cultuurinitiatieven centraal staan. Deze initiatieven verdienen nog steeds een luidere stem en meer aandacht volgens Arian. Zelf heeft hij zijn stem in Twente inmiddels wel gevonden als lid van Platform Ondernemend Twente. Het platform vertolkt de stem van kleine en grote ondernemingen. Naast het ontwikkelen tot een regio waar hoogwaardige systemen, producten, materialen en diensten worden vervaardigd, wordt ook ingezet op het versterken van de regionale arbeidsmarkt en het ontwikkelen van Twente naar de meest ‘talentvriendelijke’ regio. “Het is een heel mooi team. Een groep van positieve mensen. Vanuit het oogpunt van diversiteit ben ik gevraagd om plaats te nemen aan hun overlegtafel. Ze hebben de deur voor mij geopend en gezegd ‘Arian wij willen heel graag dat jij meedoet’. Samen werken we aan hele mooie doelen. Je kunt zien dat Twente luistert naar jonge talenten. Als ik daar zit is het niet voor de show. Ik kan echt zeggen wat ik denk of voel en zij luisteren en werken samen met mij om het op te lossen.” 

Datum: 2 december 2019 |

Bron tekst: Arian Hohmann - Tiny Giants |

Auteur: Twente.com

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Arjan Hohmann vind je hieronder.