Haal je voordeel uit deze tips, ondernemer!

Als ondernemer kan een goede tip het verschil betekenen tussen winst en verlies. Soms is het zelfs meer dan dat en geeft het juiste inzicht de doorslag naar meer werkgeluk. Daarom delen wij de meest gehoorde inzichten voor ondernemers met je. 

In het kort:

  • Tips voor ondernemen in Twente 

Global Goal

global goal icon

In Twente zijn er 58.630 bedrijven (teldatum 1 januari 2022) actief. Dat deze regio een aantrekkelijke vestigingsplek voor bedrijven, ondernemers en talent is, is een logische conclusie. Het is goed toeven voor ondernemers in Twente. Waarom? Dat vind je onderaan dit artikel. Eerst delen we vijf tips die zelfs goed zijn om te horen als je al een doorgewinterde ondernemer bent.

 

  • Investeer in jezelf. Je onderneming groeit niet harder dan jij je ontwikkelt. Investeer in jezelf voor nieuwe inzichten, kennis en ervaringen. Praat met gelijkgestemden en plan tijd hiervoor in. 
  • Blijf doelen delen. Zorg dat iedereen in het bedrijf weet wat het einddoel is en hoe je dat wilt bereiken. Het is een misvatting onder ondernemers dat iedereen binnen het bedrijf dit wel weet. Plan dus ook regelmatig momenten in om te vertellen waar het bedrijf staat, wat is gelukt en waar uitdagingen liggen. 
  • Doe niet alles zelf. De kleinste klusjes kosten vaak de meeste tijd en meestal zijn ze uit te besteden aan iemand die er expert in is (en wie het minder tijd kost). Geeft jou weer focus voor het behalen van je doelen. 
  • Durf te falen. Wist je dat de meest succesvolle ondernemers meesters in falen zijn? Het hield ze niet tegen en opende juist nieuwe deuren. Door fouten te maken zie je waar je groei zit.
  • Tijd voor je klant. Hoeveel tijd ben jij echt met jouw klanten bezig geweest? Vaak ben je druk met alles behalve je klant. Geef je klant wat hij nodig heeft. Kom met producten of diensten die ze nodig hebben en zet op papier welk probleem je daarmee oplost voor de klant.
Speciaal voor starters

Overweeg je te gaan ondernemen? Je bent eigen baas en bepaalt je eigen koers, deelt je eigen tijd in, kan werken waar je wilt en bepaalt zelf hoe afwisselend of creatief je werk is. Het zijn maar een paar voordelen die jou waarschijnlijk overhaalden om deze stap te zetten. Maar wist je dat ondernemers meestal ook meer verdienen? Er is namelijk geen werkgever of uitzendbureau die een deel van je geld krijgen. Daarnaast neemt je creativiteit en je persoonlijke ontwikkeling een sprong als je gaat ondernemen. Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, maar die zet de Belastingdienst wel voor je op een rijtje.

Ondernemende houding van Twente
Twente bruist van het ondernemerschap. En omdat we de beroerdste niet zijn, delen we ook nog wat lokale tips met je. 
 
  • Ondernemen kan vanuit je eigen huis, maar daarnaast zijn er genoeg campussen waar je jezelf en je bedrijf kan ontwikkelen. Neem er vooral eens een kijkje.
  • Twentse ondernemers zoeken elkaar regelmatig op. Dus zoek je gelijkgestemden, nieuwe samenwerkingspartners of gewoon (ondernemers)klanten? Dan is een van de netwerkorganisaties in Twente wellicht wat je zoekt. Een overzicht ervan vind je hier.
  • Een andersoortig professionele sparringspartner vind je bij organisaties Samen in Twente of Talentgroep Twente
  • Wil je als ondernemer meer met je profilering in Twente? We werken graag met je samen. Neem contact met ons op.

Datum: 14 november 2022 |

Auteur: Wendy Kloezeman

Lees meer over #ondernemen