Digitale werkplaats Twente brengt samenwerkingen tot stand

Twente staat ook digitaal steeds duidelijker op de kaart. Niet in de laatste plaats door de inspanningen van de Digitale Werkplaats, een project waarin onderwijs, overheid en het bedrijfsleven samen aan concrete digitaliseringsprojecten werken. MKB’ers krijgen praktisch advies en ondersteuning op het gebied van digitalisering en studenten leren het Twentse bedrijfsleven van binnenuit kennen

 

In het kort

•    De digitale werkplaats Twente heeft al een aantal mooie samenwerkingen tot stand gebracht tussen bedrijven en studenten.
•    Twentse bedrijven worden digitaal op weg geholpen, en studenten leren bedrijven kennen.

 

Global Goal

global goal icon

Eén van de bedrijven die al gebruik maakte van de kennis en kunde van de digitale werkplaats, is HOEDAT - House Of Entertrainment, Dans, Animatie & Theater. Door studenten in te schakelen, willen ze van het stoffige imago afkomen dat theater volgens HOEDAT heeft, en meer naamsbekendheid krijgen. Daarom moet het aantal volgers op LinkedIn, Facebook en Instagram nog dit jaar te verveelvoudigen.  
Een marketingstrategie, opgezet door de Digitale Werkplaats, moet HOEDAT daarbij helpen. Studenten bevelen aan een automatische mailserver op te zetten, waardoor gemakkelijk nieuwsbrieven verstuurd kunnen worden aan bedrijven. Ook het targetten van doelgroepen wordt aanbevolen, zodat de juiste informatie bij de juiste (potentiele) klanten terecht komt. De studenten tipten HOEDAT ook gebruik te maken van Facebook Ads en Instagram Ads .

 

Kans voor studenten

Niet alleen bedrijven profiteren van de digitale werkplaats; het is ook een kans voor studenten om kennis te maken met bedrijven in Twente. Flawless Workflow gaf Dominique van Tolij en Walid Lahbichi de kans om een opdracht uit te voeren.  Beide jongens hebben zich vanuit een andere studierichting ingeschreven voor de Digitale Innovatie minor bij Saxion: Dominique studeert Bestuurskunde en Walid ICT. Bij het bedrijf konden ze hun kennis bundelen en een casus tot een goed einde brengen.
Ze zijn dankbaar dat ze een kijkje mochten nemen achter de schermen van Flawless Workflow. Walid ziet de potentie die het bedrijf heeft en is zich ook bewust van de urgentie met betrekking tot een meer geautomatiseerde toekomst. “Flawless Workflow heeft mij concreet laten zien wat de voordelen zijn van automatisering. Het kan voor veel bedrijven een grote investering lijken, maar uiteindelijk halen ze er allemaal hun winsten uit. Anno 2022 focust iedereen zich op efficiënt werken en vooral geen onnodige tijdverspilling. Bedrijven kunnen niet meer achterblijven en zullen, in hun eigen belang, moeten meewerken aan de digitale ontwikkelingen.”

De Digitale Werkplaats Twente is dé plek voor mkb-ondernemers voor praktisch advies en ondersteuning. In de werkplaats werken onderwijs, overheid en bedrijfsleven samen aan concrete digitaliseringsprojecten. Onze studenten en professionals geven ondernemers handvaten op maat om vervolgstappen te zetten op het gebied van online sales & marketing, data en digitalisering van de organisatie. Studenten gaan vanuit verschillende disciplines en met frisse inzichten met de vragen van de bedrijven aan de slag, met als doel de digitale organisatie toekomstbestendig te maken”, vertelt Menno Both van de Digitale Werkplaats. “Bedrijven worden op weg geholpen, waarna ze het zelf verder kunnen oppakken.”

Datum: 9 juni 2022 |

Bron tekst: Digitale Werkplaats |

Auteur: Maaike Thüss

Lees meer over #zakelijkedienstverlening