Melissa van Asito

Bij Asito zijn ze ervan overtuigd dat iedereen talent heeft. Maar niet iedereen weet wat zijn of haar talenten zijn. De schoonmaakorganisatie uit Almelo heeft daarom twee talentmanagers en een aantal collega-coaches die medewerkers helpen bij loopbaanvraagstukken. Ze helpen ontdekken waar talenten liggen, zodat de medewerkers kunnen doen waar ze blij van worden. De 28-jarige Melissa Oude Steenhof is een van deze blije mensen.

In het kort

  • Iedereen heeft een uniek talent, volgens Asito. Door middel van Talentmanagement wil Asito ieders talent erkennen, stimuleren en verder ontwikkelen 
  • De week van de loopbaan is aanleiding om over het talentprogramma van Asito te schrijven. 
  • Melissa Oude Steenhof is een van de talenten van Asito en heeft bij Asito al een mooie carrière opgebouwd 

  

Global Goal

global goal icon
Hoelang werk je al bij Asito?

“Twaalf jaar geleden ben ik bij Asito begonnen als vakantiekracht in het ZGT Almelo. Daarna kon ik in de weekenden blijven werken.” 

Hoe en waar is je loopbaan gestart?

“Terwijl ik werkte als schoonmaakkracht bij Asito begon ik aan de studie Facility Management. Mijn toenmalige Projectleider beloofde mij een plek als eerste werkgever na mijn studie en zo geschiedde. Als 21-jarige mocht ik een team van vijfentwintig dames coachen en begeleiden.”  
 

In de jaren die volgden heb ik verschillende functies bekleed binnen Asito. Op mijn 23ste ben ik naar Amsterdam verhuisd om als Objectleider aan de slag te gaan binnen het VUmc Amsterdam, alvorens ik de verantwoordelijkheid kreeg over enkele zorginstellingen op de Veluwe. Mijn laatste ‘kunstje’ in het westen was die van Projectleider, nadat ik deel had genomen aan een offertetraject van een grote nieuwe aanbesteding in Noord-Holland. 
 
Na twee jaar besloot ik terug te gaan naar het oosten, naar mijn geliefde en mijn familie. Toevallig kwam er een functie vrij als Vestigingsmanager Care voor Midden- en Oost Nederland, welke ik heb gekregen.” 

Wat maakt je werk leuk?

“Wat het werken bij Asito en in deze verschillende functies zo leuk maakt zijn de verschillende resultaatgebieden en het runnen van een vestiging. Geen dag is hetzelfde. Het ene moment ben je met de financiën en de operatie bezig en het andere moment heb je aandacht voor de verbinding en begeleiding van je team en de klanten."

Wat is jouw persoonlijke talent?

“Mijn talent is dat ik een mensenmens ben (peoplemanager). Ik ben makkelijk in het contact en heb een luisterend oor, waardoor mensen zich op hun gemak voelen bij mij. Bij Asito vinden we het belangrijk dat de medewerkers zich trots en gewaardeerd voelen. Ik blijf op zoek naar datgene wat mensen energie geeft en wat hun talent is om samen te kijken hoe we hier in de praktijk invulling aan kunnen geven.”  

Wanneer ben jij in je element?

“Ik ben vooral in mijn element bij het krijgen van energie in mijn werk. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Een leuk gesprek met de klant bijvoorbeeld over uitbreidingen van of het leveren van nieuwe dienstverlening, het sparren met de objectleiders over hun eigen ontwikkeling en talenten, mooie dingen doen voor de klant en voor onze collega’s, en financieel de maand goed afsluiten met het team. Vooral het bezig zijn met de mensen en het team maakt mij werk heel leuk.” 

Waarom ben jij onmisbaar voor Asito?

“Ik zie mezelf niet als onmisbaar voor Asito, maar ik denk wel dat ik een goede toevoeging ben in de organisatie, naast al mijn collega’s natuurlijk, door de ervaring die ik heb opgebouwd binnen de organisatie en mijn persoonlijke ontwikkeling.”  

Wat is het talent van Asito?

“Asito is een organisatie die mensen in hun kracht probeert te zetten en leert te verbinden. We stellen ons op als kennispartner in duurzaamheid en inclusiviteit waarbij de focus ligt op de mens. Denk hierbij aan het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor een terugkeer naar de maatschappij, samenwerking met het loopbaanstation en het verbinden van verschillende culturen bij het Nationaal Integratiediner.” 

Hoe zie je de toekomst?

“Vijf jaar geleden had ik nooit gedacht al te staan waar ik nu sta. Ik ben dan ook erg blij met deze huidige rol. Daarom kijk ik ook niet te ver vooruit, maar mijn hart blijft liggen bij de zorgbranche en de aandacht voor de mens.” 

Datum: 18 september 2019 |

Bron tekst: Asito |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #talent