Internationaal talent onmisbaar voor Twente

Samen werken aan de doorontwikkeling van onze regio. Dat kan niet zonder talent. Met het groeiende tekort kijken we ook naar het binnenhalen van internationaal talent. Hoe creëren we een internationaal klimaat in Twente? Daarover praatten onderwijs, overheid en MKB-ondernemers maandag tijdens de Talent Meet Up in de Twentsche Foodhal in Enschede.

Uit alle hoeken (onderwijs, overheid, ondernemers) werden aanwezigen perspectieven geboden in de pitches maar ook in de inhoudelijke sessies met de aanwezigen. Debbie Brands, directeur bij Thales, deelde haar ervaringen in werken met internationals bij Thales en schetste hoe je daar als werkgever mee om kan gaan. “Ze hebben hoge verwachtingen, maar dat mag ook. Ze komen niet voor niets hier naartoe… het is goed dat we diversiteit omarmen. Niet iedereen moet een Tukker worden.”

 

Anne olde Loohuis van de Universiteit Twente vertelde samen met Iranese studente Elhan (biomedical engineering) wat de internationals nog missen in deze regio en Michelle Ekkelkamp van Expat Center East Netherlands en Monique van Loon van gemeente Enschede deelden ervaringen van Happy to be in Twente-project, waarmee een voedingsbodem voor internationals in de regio gecreëerd wordt. Directeur Harry te Berge van Baseflow maakt het niet uit waar talent vandaan komt, maar kijkt naar de skills. “Ik denk dat overheid en onderwijs verder zijn met dit vraagstuk. Ik doe daarom een oproep naar ondernemers: kijk met een frisse blik naar je ondernemerschap, anders ga je het op de lange termijn niet volhouden.”

 

Programmamanger Talent Linda van Asselt van Twente Board is blij met allen tips en andere bijdragen die werden gegeven. “Door het samenbrengen van ondernemers met overheid en onderwijs en elkaars perspectieven te horen hebben we weer een volgende stap gezet in de gezamenlijke internationalisering van Twente”.

Lees meer over #talent