‘We willen met Sky is the Limit Enschede op de kaart zetten als vette studentenstad’

Sky is the Limit zag vorig jaar het levenslicht. Over twee weken keert het festival, georganiseerd door een groep van zeven studenten, terug. Het belooft een nog grotere belevenis te worden. Organisatoren Koen Geurtsen en Jochem ter Bogt hebben er zin in: “We hopen dat studenten het in de weken na het festival nog over Sky is the Limit hebben.”

 

Het Sky is the Limit-festival, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Jochem: “Het is een dancefestival, georganiseerd door studenten, maar ook voor studenten. Het wordt donderdag 9 maart van vier uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts gehouden op Vliegveld Twenthe. Vorig jaar is het voor het eerst georganiseerd. Toen hadden we best grote namen op het podium staan, zoals La Fuente en Sjaak.

Koen: “Ook dit jaar hebben we een mooie line-up met namen als WeDamnz en Fokke Simons. De grootste naam hebben we nog niet bekend gemaakt, die houden we nog even geheim. Omdat het festival voor studenten is, hebben we onze prijzen daar ook op aangepast. Een ticket kost bijvoorbeeld slechts 17,50 euro.”

Waarom hebben jullie dit festival opgezet?

Koen: “We wilden vorig jaar iets vets doen om te vieren dat de coronapandemie voorbij was. Al snel ontstond het idee voor een festival, met als thema Sky is the Limit. Het moest een festival worden dat Enschede nog niet had. Iets wat alle studenten bij elkaar zou kunnen brengen. Je hebt in Enschede-West de Universiteit Twente, in het centrum Saxion, iets meer in het noorden ArtEZ, terwijl het ROC verspreid door de hele stad zit. Studenten onderling treffen elkaar daardoor niet vaak. Op Sky is the Limit hopen we dat het wetenschappelijk onderwijs, hbo en mbo elkaar wel tegenkomt.”

Jochem: “Met het festival willen we Enschede als stad profileren. Laten zien dat dit een mooie plek is om te studeren, te werken en te leven. We willen Enschede als vette studentenstad op de kaart zetten voor de rest van het land.”

Hoe waren de reacties na de eerste editie?

Koen: “Heel positief. Er waren ruim zeshonderd studenten. We hadden het geluk dat we het eerste festival waren na de coronapandemie. Mensen mochten weer en hadden er veel zin in. De sfeer was goed, de locatie top en we hadden de aankleding goed voor elkaar.”

 

Hoe zijn jullie bij het festival betrokken geraakt?

Koen: “Ik ben zelf dj en bezoek graag festivals. Ik vind het daarnaast ontzettend leuk om dingen te organiseren. Zelf een festival op poten zetten leek me helemaal geweldig, om dat hele proces van het begin tot het einde mee te maken. Die kans kwam vorig jaar voorbij. Samen met vijf anderen hebben we Sky is the Limit opgericht. Me bezig houden met de line-up, de financiën en de publiciteit, daar word ik dolgelukkig van.”

Jochem: “Ik vind festivals ook heel vet. Vorig jaar was ik vrijwilliger op Sky is the Limit. Ik keek om me heen en dacht dat het qua organisatie wel meeviel; je huurt een locatie, regelt muziek en zorgt dat er drank is. Toch leek het me leuk om het van dichterbij mee te maken, om in de organisatie te zitten. Koen is een huisgenoot van mij, dus het lijntje was snel gelegd.”

Is het niet lastig om een festival op te zetten, zonder daar eerdere ervaring mee te hebben?

Koen: “Ik heb vooral goed opgelet hoe ze het bij andere festivals geregeld hebben. Hoe doen ze het daar met de kaartverkoop, de aankleding, de ontvangst. Daar kan je veel van leren.”

Jochem: “We hebben bovendien een Raad van Toezicht. Daar zitten mensen in die weten hoe het is om een evenement of festival te organiseren. Dat helpt veel.”

Koen: “Ik voel me echt in een bevoorrechte positie dat we dit mogen organiseren en dat we daarbij gesteund worden door onze sponsoren. Dat vind ik ook mooi: als je een goed idee hebt, dan zijn er altijd partijen bereid je te helpen.”

Wat verwachten jullie van deze editie?

Jochem: “We hebben er veel zin in. Dit jaar besteden we nog meer aandacht aan de aankleding. Het verhaal achter het thema is verder doorgetrokken. Het ticket van de bezoekers is bijvoorbeeld een boardingpass, de bagage-afgifte wordt de bagage drop-off en eten kan bij Sky Plaza. We hebben meer aandacht voor detail. Het moet echt zijn alsof je een vlucht boekt.”

Koen: “We hopen dat het nog vetter wordt dan vorig jaar. Dat je studenten ook in de weken erna tegen elkaar hoort zeggen: ‘Ben jij bij Sky is the Limit geweest?’ We hopen een hype te creëren, zodat ze volgend jaar weer willen gaan.”

Voor het festival zijn nog tickets beschikbaar. Kaarten kunnen gekocht worden via skyisthelimitfestival.com. Let op: het festival is alleen toegankelijk voor studenten. Bij binnenkomst op de evenementenlocatie wordt gevraagd een studentenkaart te tonen.

Datum: 24 februari 2023 |

Bron tekst: Sky is the Limit festival |

Auteur: Willem Korenromp