Renze vindt rust én carrièrekansen in Twente

Renze Huitema is echtgenoot van Maartje, de vader van twee jonge kinderen, carrièrejager en tevreden Twentenaar. Als BI-consultant en Projectmanager heeft hij de uitdaging én flexibiliteit die hij zocht gevonden bij Business Intelligence bedrijf Victa in Hengelo. Renze was er eerst van overtuigd dat hij alleen carrière kon maken in de Randstad, dit was echter een grote misvatting volgens hem. Twente heeft zoveel te bieden, zowel voor je werk- als privéleven. 

In het kort

  • Renze wilde graag carriėre maken en reisde hierom 8 jaar lang heen en weer naar de Randstad vanuit Hengelo
  • Renze kwam erachter dat je in Twente net zo goed carrière kan maken en vond een uitdagende functie bij Victa in Hengelo

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon
Twentse jeugd

Een stukje achtergrond: Renze is geboren in Monster, maar getogen in Twente. Zijn moeder komt uit Friesland, en de familie van zijn vader woont verspreid door het land. Op zijn achtste levensjaar vertrok Renze met zijn ouders van Zuid-Holland naar Twente. Het gezin vestigde zich in Hengelo. Na hier te zijn opgegroeid is Renze tijdens zijn studie tijdelijk uit Twente verdwenen. Hij heeft namelijk gestudeerd in Nijmegen. Renze kwam daarna al snel weer terug naar Hengelo om met zijn toenmalige vriendin Maartje samen te kunnen wonen. Maartje en Renze zijn uiteindelijk getrouwd en het gezin kreeg twee kinderen, momenteel 1 en 3 jaar oud. Ze zijn naar het naastgelegen en rustige dorp Borne verhuisd. “Borne is een prachtig drop, en als ik toch naar klanten in de Randstad moet zit ik zo op de A1”. Naast zijn drukke werk- en privéleven heeft Renze nog tijd voor één hobby, namelijk voetballen bij HVV Tubantia. 

Balans werk en privé

Renze werkte de eerste jaren van zijn carrière in de Randstad voor verschillende grote verzekeringsmaatschappijen. Dat deed hij vanuit Hengelo. Daar kwam uiteraard veel reizen bij kijken.

 

“Ik heb acht jaar lang heen en weer gereisd. Als ik daar nu achteraf op terugkijk dan denk ik ja je bent helemaal gek!”

 

Dat wilde Renze niet langer. De lange dagelijkse reistijd en het hebben van twee jonge kinderen deden hem besluiten om in Twente op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Op deze manier kwam hij in september 2018 bij IT-consultancy bedrijf Victa in Hengelo terecht. Renze is erg blij dat hij deze stap heeft gezet: “Soms moet ik nog naar klanten toe rijden, maar het is al veel beter. De balans tussen werk en privé is enorm verbeterd”. Door deze beslissing heeft hij zowel binnen zijn werk- als privéleven meer rust en flexibiliteit kunnen vinden. 

Carrière bij Victa

Toen Renze bij Victa begon, wilde hij zich graag meer verdiepen in de IT. Hij wilde daadwerkelijke kennis opdoen van deze sector, dus ook de ‘hard skills’ leren. Hij had een grote affiniteit met data gestuurd werken. Na een aantal opdrachten als Business Intelligence consultant te hebben gedaan, rolde Renze alweer snel in zijn oude rol, namelijk projectmanager. Als projectmanager bij Victa werkt Renze veel met grote bedrijven in Twente. Hij begeleidt het hele proces achter een project; van het managen van de verschillende consultants met hun eigen vaardigheden en expertise, tot het controleren van het budget, resultaat en de deadlines. Ook adviseert hij klanten op het gebied van Business Intelligence. Victa ontlast klanten op het gebied van informatievoorziening en management dashboarding. Dit wordt gedaan met de intuïtieve Business Intelligence (BI) software QlikView, Qlik Sense en Power BI.

Groots in Twente

Renze zit in Twente goed op zijn plek en vindt hier dezelfde mogelijkheden qua carrière die hij ook had toen hij nog in de Randstad werkte. “Ik ben dus een voorbeeld van iemand die altijd dacht dat er in de Randstad veel meer en betere carrièrekansen waren dan in Twente, dus ik heb er in eerste instantie voor gekozen om te werken in de Randstad. We hebben toen ook getwijfeld om daar te gaan wonen, maar uiteindelijk toch besloten om het niet te doen want we zaten hier echt goed op onze plek.” Renze en Maartje wilden Twente dus niet opgeven. De vrienden van Renze wonen allemaal in Twente. Maartje is een echt familiemens en wil graag dichtbij haar ouders en de rest van haar familie in de buurt blijven. Daarnaast heeft zij een erg leuke baan bij het ROC in Almelo, die ze niet kwijt wilde. 

Grote misvatting

Het was echter ook helemaal niet nodig om huis en haard achter te laten en naar de Randstad te vertrekken om carrière te maken, ontdekte Renze. Dat kan hier ook. “Ik heb nu beide werelden gezien, en het verschilt niet zoveel. Er zijn onder andere in Enschede en Almelo hele grote bedrijven met mooie carrièremogelijkheden.” 

 

“Dus pin je er niet op vast ‘als ik carrière wil maken dan moet ik naar de Randstad’, onzin! Dat is niet juist.”

 

Door het werk dat Renze doet heeft hij ook veel te maken met al deze mooie bedrijven. Deze eyeopener wil Renze graag met de rest van de wereld delen. “Voor Twentse talenten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden binnen Twente!”

 

Datum: 9 november 2019 |

Bron tekst: Renze Huitema |

Auteur: Twente.com

Lees meer talentverhalen #twenteleeft