Jana komt uit Duitsland maar voelt zich thuis in de Twentse familiaire cultuur

Jana Nolting is geboren en getogen in Duitsland, maar inmiddels durft ze zichzelf wel een echte Tukker te noemen. Ze voelt zich hier goed thuis. Jana kwam in Twente terecht toen ze Human Resource Management aan het Saxion ging studeren. Vervolgens heeft ze bij Twentse bedrijven Demcon en Dura Vermeer gewerkt en is hier blijven plakken vanwege de mooie uitdagingen die hier liggen, de familiaire cultuur en de mooie natuur waarin ze graag gaat hardlopen. Meer weten? Lees het hieronder.

In het kort

  • Jana Nolting komt uit Duitsland en wilde als kind al graag in Nederland wonen
  • Jana studeerde HR-management aan het Saxion, werkte bij Demcon en nu bij Dura Vermeer
  • De Twentse cultuur en de vrije natuur zorgen ervoor dat Jana zich hier erg goed thuisvoelt 

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!  

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jana Nolting vind je hieronder. 

Nederlandse droom

Jana Nolting is op het Duitse platteland opgegroeid. Ze had een knusse jeugd, in een echt familiehuis waar ze met haar ouders, broertje, zusje en grootouders woonde. Ze was daar erg tevreden, maar had altijd een speciale band met Nederland en wilde hier graag komen wonen. Tijdens vakanties reden Jana en haar ouders altijd dwars door Nederland om in Eemshaven met de boot te gaan. Tijdens deze reisjes raakte ze ervan overtuigd dat haar ware thuis in Nederland ligt. Inmiddels woont Jana in Twente, waar ze zich eigenlijk als een vis in het water voelt. De ligging van Twente aan de Duitse grens deed haar besluiten om hier te gaan studeren. Enschede ligt op ongeveer 150 kilometer afstand van het huis van haar ouders, dus een bezoekje is nog goed mogelijk.  

Human Resource management

Jana wist na haar middelbare schoolperiode precies wat ze wilde studeren, namelijk Human Resource management, het liefst op internationaal niveau. “Toen kwam ik het Saxion in Enschede tegen, en dacht ‘dat is toch perfect!’. Ik wilde altijd al in Nederland wonen toen ik klein was. Uiteindelijk ben ik in Enschede terechtgekomen omdat ik op een open dag ben meegelopen. Dat beviel mij hartstikke goed, er was gewoon een klik.” Haar afstudeerstage deed Jana bij Demcon, Twents bedrijf pur sang en onder andere bekend vanwege hun beademingsapparatuur. Nadat ze afstudeerde is Jana bij Demcon blijven werken als HR Assistent in het Recruitment team. “Ik heb veel leuke projectjes mogen doen, veel leuke inkijkjes gekregen en met ontzettend lieve collega's gewerkt.”

“Toen kwam ik het Saxion in Enschede tegen, en dacht ‘dat is toch perfect!’.

Dura Vermeer

Toch wilde Jana blijven leren, en dus begon ze afgelopen jaar met een premaster aan de UT, waarna ze uiteraard een masteropleiding wil doen. Jana vond het belangrijk om ook tijdens haar studie werkervaring op te blijven doen, dus vond ze een baan voor drie dagen in de week bij Dura Vermeer. Dura Vermeer is een bouwbedrijf dat in Hengelo is gevestigd en onder meer huizen en hotels bouwt. Inmiddels werkt Jana ongeveer twee maanden bij het bedrijf, en aangezien ze vlak voor de coronacrisis begon werkt ze hoofdzakelijk vanuit huis. “Dura Vermeer is een ontzettend tof bedrijf. Er hangt een hele innovatieve familiesfeer. Je krijgt een heel warm gevoel als je binnenloopt en mensen zijn onwijs vriendelijk. Het voelt echt als familie, een heel hecht team. Er zijn heel veel creatieve werkplekken waar je echt geïnspireerd raakt.” Dura Vermeer heeft het kantoor op circulaire wijze in samenwerking met Leferink ingericht, meer daarover lees je hier

“Ik had het zelf niet zo door, maar mijn vriend zei het tegen mij: 'Je bent echt een Tukker geworden!'”

Een nieuw thuis

“Ik heb tijdens mijn studie ook stagegelopen in het westen van het land, en toen heb ik echt heimwee gekregen naar Twente. Ik reed echt elk weekend op en neer, want mijn vriend en ik wonen in Enschede. Altijd vanaf Deventer had ik het gevoel van ‘oh, ik ben weer thuis’. Ik had het zelf niet zo door maar mijn vriend zei het tegen mij: 'je bent echt een Tukker geworden'! ” Jana is hier inmiddels dus goed thuis en echt aan Twente verknocht. “Het is gewoon heerlijk, de natuur hier en de mensen zijn open en vriendelijk. Ik voel me thuis in de familiaire cultuur van Twente.” Jana loopt vaak hard in een nabijgelegen park. Ook al woon je in de stad, het blijft in Twente mogelijk om je op een makkelijke manier in de natuur te begeven. 


Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 7 mei 2020 |

Bron tekst: Twente.com |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #twenteleeft