Jan vindt de perfecte uitdaging én de ideale plek om te wonen

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Jan Baake vind je hieronder. 

In het kort

  • Jan Baake deed zijn master Bestuurskunde in Nijmegen en is daarna teruggekeerd naar Twente
  • Jan vond niet alleen de perfecte uitdaging binnen zijn werk bij Vindsubsidies, maar ook de ideale plek om te wonen in Twente

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!  

 

Global Goal

global goal icon

Jan Baake zocht na zijn studie Bestuurskunde in Nijmegen een baan die goed bij hem past, al wist hij zelf nog niet goed wat dat dan moest zijn. Eén ding wist hij wel: hij wilde weer terug naar Twente. Uiteindelijk vond hij de perfecte plek om te werken, namelijk bij bedrijf Vindsubsidies. De perfecte plek om te wonen vond hij in Delden. Het Twentse voelt vertrouwd, en in zijn rol als consultant ervaart hij genoeg uitdaging. Kortom, Jan heeft het goed voor elkaar. Meer weten? Lees hieronder zijn verhaal.

“Ik loop vaak hard over landgoed Twickel. Als je een tijdje weg bent geweest, kun je nog meer waarderen hoe mooi het hier is”

Bestuurskunde

Jan Baake is ambitieus en eigenzinnig. Als hij iets wil, gaat hij ervoor en laat hij zich niet afschepen. Dit geldt zowel op persoonlijk vlak als in zijn dagelijkse werkzaamheden. Jan had naar eigen zeggen een ‘superfijne’ jeugd in Delden. Nadat hij het VWO had afgerond is Jan Bestuurskunde gaan studeren aan de UT. Pien, inmiddels zijn vrouw, studeerde destijds in Nijmegen en dus maakte Jan de stap om zijn masteropleiding ook in Nijmegen te volgen. Zijn brede studieachtergrond, met een specialisatie in organisatie en management, bood Jan meerdere mogelijkheden, maar hij wist zelf nog niet precies welke kant hij op wilde. Een ding wist hij zeker: hij wilde terug naar Twente.

Terug naar Twente

“Pien zei: ‘ik wil graag weer bij mijn ouders in de buurt wonen.’ Eigenlijk was ik het daar helemaal mee eens, want wij zijn allebei enorme familiemensen.” Dus trokken Jan en Pien terug naar Twente. Ze betrokken een appartement middenin de Hengelose binnenstad. Jan vond vrijwel direct een baan als financieel adviseur bij de gemeente Hengelo. Hij leerde zichzelf beter kennen en kwam er na twee jaar achter dat hij meer variatie in zijn werk nodig heeft, en graag op pad is. Zo is Jan uiteindelijk terecht gekomen bij subsidieadviesbureau Vindsubsidies. Daar heeft Jan de afwisseling gevonden die hij zocht. Als consultant bij het bedrijf houdt Jan zich bezig met advisering en procesbegeleiding op het gebied van beleid, innovatie en subsidies voor overheidsorganisaties en verschillende bedrijven. Net als zijn werk, zijn ook de werklocaties afwisselend. Hij werkt in Deventer, Zwolle, Enschede. In de huidige situatie werkt Jan veelal thuis. Verder is Jan in 2019 toegetreden tot de Young Twente Board waarmee hij zich inzet voor een sterke en toekomstbestendige regio.

Weer thuis

Toen Jan in Nijmegen woonde had hij wel heimwee naar Twente. Weer in Hengelo viel er een soort last van zijn schouders. Het thuisgevoel kwam echter pas echt toen hij weer in Delden woonde. Jan en zijn vrouw Pien hebben vorig jaar een mooi huis aan de rand van Delden gekocht. Het huis heeft een diepe tuin en grenst aan een weilandje met schapen. Het enige geluid dat Jan daar hoort is vogelzang. “Ik vind het heerlijk, ik heb het daar goed voor elkaar. Wij Tukkers hebben een hele prettige manier van omgaan met elkaar.” Jan is graag in beweging en ook daar is Twente de ideale plek voor. “Ik loop vaak hard over landgoed Twickel, dat is echt een prachtig bos en ik ben er binnen vijf minuten. Als ik daar loop denk ik steeds 'jeetje, wat is het ontzettend mooi hier'. Als je een tijdje weg bent geweest, kun je dat nog meer waarderen”.

Familie

Jan wordt in de zomer voor het eerst vader. Met het oog op de toekomst van zijn kinderen vindt hij het prettig om familie en vrienden in de buurt te hebben. “Ik kijk graag voetbal met mijn vader, oom en broertje. Het is drie minuten lopen, en dan ga ik bij hun lekker samen de Champions League kijken. Ik vind het zo fijn dat ik eventjes langs kan gaan voor een kopje koffie, of om iets op te halen. Mijn vader kon me bijvoorbeeld gemakkelijk tussendoor even helpen met de voorbereidingen voor de babykamer.” Kortom, Jan heeft zijn plek helemaal gevonden.

“Ik vind het zo fijn dat ik makkelijk eventjes bij familie langs kan gaan voor een kopje koffie”


Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 8 april 2020 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft