Michiel vond zijn droombaan in Twente

Michiel Bloemen is een echte carrièreman, en dat is te zien als je naar zijn indrukwekkende CV kijkt. Zijn werk bracht hem ver weg, maar, zo blijkt uiteindelijk, ook weer dichtbij. Twente is toch altijd de thuishaven van Michiel gebleven. Bij zijn keuze om hier te wonen speelden vrienden en familie een belangrijke rol, maar óók het voortzetten van zijn ambities.  

In het kort

  • Na een bloeiende internationale carrière keert Michiel Bloemen (ROSEN Group) terug naar Oldenzaal 
  • Twente biedt uitdagende loopbaankansen op wereldniveau 

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon
Twentse roots

Meer dan tien jaar geleden zorgden de Twentse roots van Michiel ervoor dat hij de keuze maakte om binnen onze regio op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, nadat zijn toenmalige werkgever naar het westen vertrok. Aan kansen geen gebrek, zo bleek; Michiel begon in 2008 bij ROSEN Group in Oldenzaal, en heeft hier een glansrijke carrière opgebouwd. 

Grenzeloos talent

Als echt toptalent heeft Michiel voor ROSEN Group in Azië, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en landen binnen Europa gewerkt. Daarnaast heeft hij zeven jaar in Canada gewoond. “Er kwam aardig wat reizen bij mijn werk kijken, maar dat heb ik met veel plezier gedaan”, zegt Michiel.

“Wanneer je echt openstaat voor andere mensen kun je heel veel leren en jezelf enorm verrijken.”

Wat hem vooral opviel, is dat wat ons met elkaar verbindt, veel groter is dan de verschillen.  

Familie

Wellicht is het juist wel omdat Michiel in het buitenland zag dat mensen vaak dezelfde basisprincipes en visies hebben ten aanzien van familie, vrienden en een ‘thuis’, dat het besef bij hem doordrong dat hij terug wilde naar Twente. Het was best een grote stap voor Michiel en zijn familie om uit Canada te vertrekken. Maar het was nu of nooit. Na zeven jaar in Canada te hebben gewoond was zijn tweeling 11 jaar oud, dus bijna oud genoeg om naar de middelbare school te gaan. Voor zijn kinderen was het mooi om nu de stap naar Twente te kunnen zetten. Alles klopte voor Michiel. De timing was perfect, de baan was perfect. 

Ambitie

Michiel houdt wel van een uitdaging, en put hier ook kracht uit. Bij ROSEN in Oldenzaal kwam een uitdagende positie vrij die precies binnen de ambities van Michiel paste. Hij wilde graag meer doen, en dat kon. Twente als hightech regio bood Michiel wat hij zocht. “We werken in een erg complexe, snel veranderende hightech wereld”, dat spreekt hem aan. Inmiddels is hij alweer 1,5 jaar terug en onderdeel van een 3-koppige directie. Hoewel hij is teruggekeerd naar Twente, betekent het niet dat hij niet meer internationaal bezig is. Als ‘Vice President Business Collaboration’ werkt hij met 60 landen, vanuit Oldenzaal. Ook werken er binnen de Oldenzaalse organisatie zelf 20 verschillende nationaliteiten. “Diversiteit en inclusiviteit hebben we hoog in het vaandel staan.”  

Thuiskomen

Twente is gewoon een erg fijne plek om te wonen, volgens Michiel. “Ik ken Twente als een fijne omgeving. Mijn familie woont hier, en ik heb hier nog vrienden wonen.” 

“Het voelde dus wel als thuiskomen, dat absoluut. Je hebt hier de ruimte, het fijne gevoel, de herkenning. En dat blijft altijd.”

Michiel benadrukt dat het behouden en aantrekken van talent naar Twente als regio erg belangrijk is, en dat er genoeg hoogwaardige banen zijn. Door de krachten te bundelen kunnen we er samen voor zorgen dat Twente één van de mooiste regio’s van Nederland is en blijft.” 

Datum: 13 november 2019 |

Bron tekst: ROSEN Group |

Auteur: Twente.com

Lees meer talentverhalen #twenteleeft