Carlien zet zich in voor Twents talent

Carlien (25) is een echte onderneemster. Ze heeft een belangrijke en ambitieuze taak op zich genomen: het behouden en aantrekken van studenten in en naar Twente. Carlien laat zich echter niet kisten en ziet het vooral rooskleurig in. Twente heeft nou eenmaal genoeg leuke, uitdagende en interessante bedrijven die schreeuwen om personeel. Met haar bedrijf Studentpower koppelt zij studenten al tijdens hun studie aan een Twents bedrijf middels een bijbaan.

In het kort

  • Talent is van groot belang voor Twente
  • Carlien zet zich in voor het aantrekken en behouden van talent in Twente

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!

Global Goal

global goal icon
Twentse Jeugd

Geboren en getogen in het kleine Buurse. Hier was Carlien altijd tevreden, maar op den duur ging het toch kriebelen en wilde ze grotere uitdagingen; de stad wacht. Het rustige en kalme aan Twente als regio bevalt haar anderzijds juist ook wel goed. Gelukkig kent Twente een mooie balans tussen stad en platteland, dus was hier ook voor Carlien de juiste woonplaats te vinden.

Bestemming (on)bekend

Carlien heeft tijdens haar studieperiode een aantal omzwervingen gemaakt. Zo heeft ze een jaar muziektherapie gestudeerd, een jaar op het MBO gezeten, en uiteindelijk communicatie aan het Windesheim in Zwolle gestudeerd. Hierna kwam Carlien weer terug naar Twente, ze woont nu in Almelo. Ondanks de omwegen heeft ze haar bestemming gevonden; ze vindt haar passie in het ondernemerschap en ondersteunen van talent. Carlien koppelt studenten tijdens de studie al aan Twentse bedrijven middels een leuke bijbaan. Dat doet ze via haar eigen bedrijf, Studentpower. “Als je tweedejaars studenten in dienst neemt dan kun je ze gewoon het bedrijfsleven laten zien en krijgen ze feeling met het bedrijf, maar tegelijkertijd ook met Twente als regio omdat ze daar uiteraard werken.” Wellicht is het juist wel omdat ze zelf zoekende was tijdens haar studieperiode, dat ze anderen hier goed bij kan helpen.

Studentpower

Carlien omschrijft zichzelf als een echte workaholic, een carrièrevrouw. Dat ze ambitieus is blijkt ook uit het feit dat ze zelfs in haar vrije tijd eigenlijk vooral bezig is met zelfontplooiing. Ze houdt ervan om boeken over business en zelfontwikkeling te lezen. Carlien is een doorzetter, en dat ze een goede ondernemer is ook te zien aan het succes van haar bedrijf, dat pas in maart 2019 is opgericht. 

"Twente heeft nou eenmaal genoeg leuke, uitdagende en interessante bedrijven die schreeuwen om personeel."

Studentpower is een vacatureplatform voor studiegerelateerde bijbanen. Zij zorgt ervoor dat studenten tijdens de studie al kennis maken met de mooie bedrijven die Twente heeft. “Bedrijven krijgen middels mijn bedrijf een kans om te laten zien wat er is in Twente. Ik denk dat studenten vaak niet weten dat er zoveel gave en innovatieve bedrijven in Twente zijn”. Dit geeft het bedrijf de kans om zo al vroeg nieuw talent aan zich te binden en de perfecte werknemer op te leiden. “Ik denk dat dat vooral in Twente een goed concept is en dat merk ik ook aan de enthousiaste reacties. Dus dat is fijn!” Het jonge bedrijf van Carlien is nu al erg succesvol; expansie naar Amsterdam en Rotterdam staat op de planning.

Ontwikkel jezelf in Twente

Niet alleen Carlien ontwikkelt zichzelf in Twente, ze denkt dat Twente ook voor talent de perfecte voedingsbodem is om te groeien. “Als je niet bij een grote corporate wil werken waar alles al vaststaat en er weinig mogelijkheid tot eigen inbreng is, dan biedt Twente jou hele mooie kansen tot zelfontwikkeling. Dat is het mooie aan in Twente te werken.” Nu Carlien zelf veel in de Randstad is wegens de westelijke expansie van Studentpower, ziet ze een duidelijk verschil in bedrijfsmentaliteit. Twente staat volgens haar veel meer open voor samenwerking. “Dat vind ik bijzondere aan deze regio. Ik ben nu veel in Randstad te vinden en daar merk ik dat veel minder. Ik denk dat het ook heel fijn is voor beginnende ondernemers zoals ik dat mensen meer openstaan voor samenwerking; dat je het niet allemaal alleen hoeft op te lossen, want een startup beginnen is al zwaar genoeg.” Twente staat uiteraard bekend als een gunstig klimaat voor (innovatieve) startups. Zo krijgen startups hier ondersteuning vanuit onder andere de Universiteit Twente en Novel-T.

Een boodschap voor verbinding

De binding van Twente met de rest van Nederland is erg belangrijk volgens Carlien. De aandacht moet er meer op gevestigd worden om de Twentse boodschap buiten Twente te brengen. Twente staat niet op zichzelf, maar is voor toegevoegde waarde voor heel Nederland. Carlien hoopt dat onder andere door haar inspanningen dit ook zo gezien gaat worden. Tot slot vindt Carlien het erg belangrijk dat Twentse bedrijven zelf ook meer gaan doen om talent aan te trekken, door in gesprek te gaan met studenten. “Luister echt naar de studenten en werk samen!” Dan kun je als bedrijf echt inspelen op hun behoeftes en talenten aantrekken en behouden. 

Datum: 19 november 2019 |

Bron tekst: Carlien Hartgerink |

Auteur: Twente.com

Lees meer talentverhalen #twenteleeft