ROC van Twente-student Serena van Breukelen in top 10 Patissiers van de wereld

Luzern (Zwitserland), Twente/Hoogeveen, dinsdag 18 oktober 2022 – Serena van Breukelen, net afgestudeerd Patissier aan ROC van Twente, heeft afgelopen week tijdens de WorldSkills een fantastische 9e plaats behaald in het vakgebied Patisserie. Van 7 t/m 16 oktober vond de Special Edition van WorldSkills International plaats bij de Richmond Craft school in de Zwitserse stad Luzern. Voor 15 deelnemers uit heel de wereld -van Canada tot Finland en van Japan tot Zuid-Afrika- was het een enorm enerverende en spannende week. 

Patisserie in thema ‘nationale circus van Zwitserland’

Suikerwerk, chocolade en marsepein, dat waren de hoofdonderdelen op de wedstrijdvloer. Alle deelnemers gingen op dag 1 aan de slag met het maken van marsepeinen figuren, een suikerdisplay en een taartje met chocoladedecoratie. Dag 2 stond in het teken van chocolade: de deelnemers maakten bonbons en een showstuk van ongeveer 1 meter hoog. “Vol energie, heel overtuigend en daadkrachtig was Serena aan het werk” aldus Bianca Miltenburg haar begeleidend docent van ROC van Twente. Ook Cees Bakker, de aan Serena gekoppelde expert van WorldSkills Netherlands was vol lof over haar werk: “Serena had een plan en de drive deze ook te verwezenlijken“. Serena is creatief en weet wat ze wil. Alle opdrachten moesten aan diverse kwaliteitseisen voldoen en binnen een bepaalde tijd gemaakt worden. 

 

Meer over Serena

Afgelopen maart werd Serena Nederlands Kampioen Patissier tijdens Skills The Finals. In juli behaalde ze haar diploma Patissier bij ROC van Twente. Ze werkt al twee jaar met veel plezier bij Chocolade Bezorgd in Hoogeveen. Voor dit WK heeft ze zo’n drie tot vier dagen per week non-stop getraind. Ze stopt al haar vrije tijd in het nog beter en beter worden. Ambitieus is deze afgestudeerde mbo-student zeker. Volgend jaar wil Serena mee doen aan de Gouden Gard, een jaarlijkse vakwedstrijd voor jonge talentvolle patissiers. En daarna hoopt ze mee te kunnen doen aan de Dutch Pastry Award. Dit is dé patisserie wedstrijd in Nederland en tevens de hoogst haalbare wedstrijd op het gebied van patisserie. Dit allemaal ter voorbereiding op haar toekomstige topbaan.

WorldSkills Netherlands > WorldSkills International

Tijdens de landelijke finales in maart 2022 won Serena al een gouden plak bij Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het mbo. Met haar uitzonderlijk hoge score behaalde ze een plek in Team Netherlands van WorldSkills Netherlands. Deze internationale WorldSkills competitie in Luzern (Zwitserland) werd georganiseerd door WorldSkills Netherlands samen met een aantal Europese partners als special edition en alternatief voor het door covid-19 geannuleerde WorldSkills in wereldstad Shanghai (China).

Contactinformatie

ROC van Twente
Gieterij 200
7553 VZ Hengelo
+31 (0)74 852 50 00 info@rocvantwente.nl www.rocvantwente.nl

Global Goals

Datum: 17 oktober 2022 |

Bron tekst: ROC van Twente |

Lees meer over #ROC van Twente