Tim keert terug naar Twente voor carrièrekansen

Tim Posthuma noemt zichzelf een echte Tukker, maar is toch naar de Randstad getrokken voor een baan. Stiekem verlangde hij wel terug naar vrienden, familie, en de Twentse natuur. Uiteindelijk waagde hij de stap, kocht een huis in Borne, vond een baan in Hengelo, en kwam erachter dat hij niet weg had hoeven gaan om een carrière op te bouwen. Sterker nog, in Twente eigenlijk betere kansen dan in de Randstad. Weten waarom? Lees zijn verhaal hieronder.

In het kort

  • Tim trok voor zijn carrière naar de Randstad, maar kwam erachter dat er in Twente nog betere kansen zijn
  • In Twente alle ruimte voor hobby, familie, vrienden en gezelligheid

 

Ligt jouw carrière ook in Twente? Ontdek de grootste vacaturebank van Twente!  

Global Goal

global goal icon

Dit artikel is onderdeel van de reeks ‘Twente Leeft!’ Hier lees je persoonlijke verhalen over het wonen, werken en leven in Twente. Volgens de talenten die wij spreken is het in Twente goed toeven. De mooie natuur, de ruimte, de nuchtere mentaliteit; allemaal dingen die Twente kenmerken. Daarnaast zijn er carrièrekansen volop! Twente kent veel innovatieve, internationale en toekomstbestendige bedrijven die schreeuwen om personeel. Weten wat Twente te bieden heeft? Het verhaal van Tim Posthuma vind je hieronder. 

Een echte Weerseloer

Tim Posthuma woont momenteel in Borne, maar is geboren en getogen in Weerselo, “Weerselo is een echt Twents klein kerkdorp, daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht en had daar een prettige jeugd.” Het typische dorpsleven, dat beviel Tim wel. Zijn familie woont grotendeels in Twente en ook zijn vrienden, die hij al sinds de basisschool kent, wonen allemaal in Twente. “Het is voor mij persoonlijk echt belangrijk dat ik vrienden en familie dichtbij me heb”. Hij ging naar de middelbare school in Oldenzaal en genoot zijn vervolgopleiding aan de Universiteit Twente. Daar studeerde hij Technische Bedrijfskunde. 

“Als je écht wil groeien en ambitieus bent denk ik dat je dit in Twente minstens net zo goed kunt verwezenlijken, omdat daar meer kansen liggen om je te onderscheiden.”

Buiten Twente

Zijn afstudeerstage wilde Tim bij een bedrijf buiten Twente doen. Hij kwam terecht bij pensioenuitvoerder MN in Den Haag. “De grote schaal trok mij heel erg aan. Ik wilde graag eens bij een groot bedrijf kijken, dat internationaal georiënteerd is.” ‘Als je ambitieus bent moet je naar de Randstad’, was Tims initiële gedachte. “Daar ben ik wel van teruggekomen”, zegt Tim, “sterker nog, als je écht wil groeien en ambitieus bent denk ik dat je dit in Twente minstens net zo goed kunt verwezenlijken, omdat daar meer kansen liggen om je te onderscheiden. Door de kleinere omvang van het bedrijf waar in nu werk in Twente, heb ik veel meer impact op de dagelijkse gang van zaken. In Den Haag was mijn bijdrage in het grote geheel veel kleiner”.

Arbeidsethos

Misschien is het wel omdat Tim een stukje thuis vond in Den Haag dat hij daar nog zo lang is gebleven. “Mijn team bij MN bestond uit acht personen, waarvan vier Tukkers. Dat merkte je wel. De mensen waar ik in Den Haag goed mee op kon schieten beschikten eigenlijk wel over ‘typisch Twentse’ eigenschappen: een goede arbeidsethos en bovenal nuchterheid.” Deze typisch Twentse eigenschappen dragen volgens Tim voor een groot deel bij aan het Twentse succes en zouden van grote betekenis kunnen zijn voor de wereld. Twentenaren laten zich niet meeslepen door de waan van de dag, een eigenschap die volgens Tim helaas te zeldzaam is. Anderzijds zijn Twentenaren misschien slachtoffer van de eigen nuchterheid, “wij schreeuwen niet van de daken hoe geweldig we zijn, daarom weten niet genoeg mensen dat”.

Nieuwe uitdaging

Uiteindelijk heeft Tim in totaal zes jaar bij MN in Den Haag gewerkt. Na zes jaar was Tim toe aan een nieuwe uitdaging, en een dichter bij ‘huis’. Uiteindelijk vond Tim een passende baan bij het bedrijf Incorpe uit Hengelo. “Incorpe is een heel jong bedrijf, mijn functieomschrijving is ‘Business Analist’. We zijn een corporate finance kantoor, we houden ons voornamelijk bezig met het kopen of verkopen van bedrijven en we ondersteunen ondernemers met het inrichten van de kapitaalstructuur. 

“Er is een grote pool met aantrekkelijke bedrijven hier. We zijn heel erg druk.”  

Het grappige is dat ik hier dezelfde denkwijze en technieken gebruik voor de werkzaamheden en grote kansen zie die ik ook in de Randstad zag. Er is gewoon een grote pool met aantrekkelijke bedrijven hier. We zijn heel erg druk.” Dat er enorm veel groei wordt gerealiseerd en kapitaal nodig is in de regio merkt Incorpe als bedrijf dus als geen ander. Een teken dat het Twente economisch voor de wind gaat.

Natuur en vrijetijd

Golfen is een van Tims passies, ook is hij op vrijdag of zaterdag vaak met een biertje in de kroeg te vinden. Vrienden, familie en gezelligheid, daar associeert hij Twente mee. “Het voelt hier gewoon als thuis.” Daarnaast loopt Tim graag hard. Twente biedt hem de perfecte omgeving voor deze hobby. “In Den Haag kom je eigenlijk de stad niet uit als je een stuk gaat hardlopen. Waar ik nu woon, in Borne, loop ik binnen 5 minuten al tussen de weilanden. Dat vind ik echt helemaal fantastisch.” Voordat Tim in Borne woonde liep hij in de weekenden vaak hard in Twente. “Als ik dan op maandag weer terugkwam in Den Haag en vertelde dat ik reeën had gezien, dat konden ze zich daar amper voorstellen".

“Het voelt hier gewoon als thuis.”  


Twente leeft

Volgens de talenten die wij spreken is Twente dé ideale plek om te wonen en werken. Weten waarom? Lees alle persoonlijke verhalen over leven en carrière maken in Twente op twente.com/twente-leeft. Meteen een baan zoeken? Bekijk dan onze uitgebreide vacaturebank.


 

Datum: 11 februari 2020 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Lees meer over #twenteleeft