Financiële steun voor baanbrekende AI en Industrie 5.0 projecten: Boost voor innovatieve mkb-ers in de Maakindustrie

Is jouw bedrijf actief in de maakindustrie en ben je klaar om jouw processen te transformeren met de kracht van technologie? Goed nieuws! Er is een kans om jouw ideeën te realiseren met financiële steun voor baanbrekende projecten op het gebied van AI at the Edge en Industrie 5.0. 

Waar gaat het om?

Deze projecten zijn gericht op het verbeteren van bestaande oplossingen, producten en processen in de maakindustrie door middel van innovatieve technologieën. 

Wat kan je verwachten?
  • Toepassing AI-at-the-Edge & Edge-to-cloud 
    De toepassingen omvatten het gebruik van AI voor voorspellend onderhoud, automatisering, productieplanning, afvalvermindering, energie-efficiëntie, hulpbronoptimalisatie, kwaliteitscontrole, circulariteit en resource-optimalisatie.  
  • Industrie 5.0 & Human-Centred, Sustainable Production 
    Inzet van Industrie 5.0 en human-centred digitalisering voor flexibele productieprocessen die een veerkrachtige industrie bevorderen. 
  • TERESA (Technology Regulatory Sandboxes)-experimenten: Het ontwikkelen van TERESA-experimenten, waarbij bestaande Didactic Factories worden benut om mens-AI-interacties, regelgevings- en ethische kwesties te verkennen. Deze experimenten streven naar technische, regelgevende en ethische validatie. 
Financiering en Evaluatie

Projecten € 100.000 kunnen een financiële ondersteuning krijgen, waarbij 60% gesubsidieerd kan worden. Dit bedrag wordt in twee termijnen uitbetaald: 50% vooraf en 50% na afronding.  
De projectvoorstellen worden beoordeeld op criteria als Excellentie, Impact en Implementatie. 

Indiening en belangrijke data

Deadline voor indiening: 1 maart 2024 
Bekendmaking evaluatieresultaten: 15 april 2024 
Uitvoering van projecten: 20 mei 2024 – 19 januari 2025 

Hoe kan je meedoen en meer info?

Wil je deelnemen? Het aanvraagformulier en aanvullende info zijn te vinden op de website van www.airedgio5-0.eu. Voor vragen neem gerust contact op met: ingrid.meijer@oostnl.nl.  

Lees meer over: #Twente Board