Ank Bijleveld-Schouten nieuwe voorzitter voor Twente Board

PERSBERICHT | Enschede, 12 juni 2023

Precies twee jaar na de oprichting van Twente Board, neemt Ank Bijleveld het stokje van de huidige voorzitter Wim Boomkamp over. En ze heeft er zin in, want Twente zit haar in het bloed. “Het mooie aan Twente is de drive om ergens samen de schouders eronder te zetten er ervoor te gaan. Dat zie ik terug in Twente Board. Als samenwerkingsorganisatie van overheid, onderwijs en ondernemers hebben zij in de afgelopen periode mooie stappen gezet. Ik kijk ernaar uit om er samen nóg meer van Twente te maken.”

Ank Bijleveld was aangenaam verrast toen ze door Ondernemend Twente werd gevraagd of ze iets voelde voor de functie van voorzitter van Twente Board. “Ik had het profiel al gelezen en daarin stond dat de nieuwe voorzitter een betrokken en ondernemend persoon moet zijn”, zegt ze. “Ondernemend en betrokken bij Twente ben ik zeker. Daarbij ken ik alle geledingen goed. Ik heb hier gestudeerd, ben actief geweest bij de overheid en ken veel ondernemers. En door de gesprekken die ik in de afgelopen periode met de selectiecommissie heb gehad, denk ik samen met Twente Board een goede bijdrage te kunnen leveren aan de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio.”

Kennis en ervaring

Daarvan zijn ook de leden van de Twente Board overtuigd. “Ank Bijleveld is een verbindende bestuurder, die tegelijkertijd een inhoudelijke bijdrage kan leveren op economische thema’s”, zegt boardlid André Pluimers. “Ze heeft een groot netwerk binnen en buiten Twente en voldoende statuur om echt het gezicht te zijn van Twente. Samen met haar willen we ons nog meer focussen op onze strategie en resultaten daarvan op de lange termijn”

Samen doen

Geboren in IJsselmuiden, is Ank na haar studie op de UT nooit meer weggegaan uit Twente. “Als ik op de terugweg vanuit het westen de IJssel oversteek, voelt het altijd als thuiskomen. Ik vind het heerlijk dat de mensen elkaar hier gedag zeggen, een praatje maken en samen allerlei dingen organiseren”, zegt ze. “Een mooi voorbeeld daarvan is het Goorse School en Volksfeest in mijn woonplaats Goor, waaraan iedereen meedoet en de opbrengst vervolgens wordt gebruikt om verenigingen te sponsoren.”

Stapje harder

Door haar werk in de Tweede Kamer heeft ze een groot netwerk in Den Haag opgebouwd. Iets dat goed van pas komt bij het voorzitterschap van Twente Board. “Er is nog altijd een groot verschil tussen het oosten en westen van ons land. Dat kwam ook weer duidelijk naar voren in het onlangs gepubliceerde rapport ‘Elke regio telt’. Als oostelijke regio moet je net altijd een stapje harder lopen. Dus je strategie moet nóg beter zijn en je moet boodschappenlijstjes hebben. Wat willen we bereiken en wat hebben we daarvoor nodig?”

Bruto Twents Geluk

Het idee over het Bruto Twents Geluk spreekt haar aan. “Het is verfrissend om op die manier te kijken naar onze sociaaleconomische uitdagingen”, vindt ze. “Er is een spreekwoord dat zegt dat je niet leeft om te werken. Maar je werkt wel een groot deel van je leven. Het is dus niet alleen belangrijk om het goed te hebben in je vrije tijd, maar ook dat je plezier hebt in je werk. Als die beide zaken in balans zijn, dan draagt dat bij aan het Bruto Twents Geluk. Daar wil ik graag samen voor gaan.”

 

Einde persbericht
 

Team Communicatie
T: 06 54 72 6565