Het gezicht achter - André Pluimers

Met een achterban van een paar duizend MKB-ondernemers vertegenwoordigt hij samen met Regina Nieuwmeijer en Dennis Schipper de stem van de ondernemer in de Twente Board. In het dagelijks leven is hij directeur van Bolk Transport en in zijn vrije tijd piloot in zijn eigen vliegtuig. Maak kennis met André Pluimers!

In het kort

  • André Pluimers vertegenwoordigt samen met Regina Nieuwmeijer en Dennis Schipper de stem van de ondernemer in de Twente Board.
  • In het dagelijks leven is hij directeur van Bolk Transport. Korte lijnen en goede communicatie vindt hij ontzettend belangrijk.
  • Hij heeft een vliegbrevet behaald en zit sindsdien vaak achter de stuurknuppel van zijn eigen vliegtuigje.

Global Goal

global goal icon
Korte lijnen belangrijk

“Bolk Transport is van origine een familiebedrijf, opgericht in 1934. We zijn een logistieke dienstverlener, actief op vele gebieden van het transport. Die warme familiesfeer heerst er bijna 90 jaar later nog steeds. Korte lijnen en sociaal contact staan centraal. Goede communicatie is daarbij ontzettend belangrijk. Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft op de werkvloer. Persoonlijke inbreng is bepalend voor de organisatie. We hebben bijna 400 medewerkers en onze mensen vormen de basis van het succes van Bolk. En alleen door korte lijnen kunnen kwalitatief betere beslissingen worden genomen.”

Twente Board

“Twente heeft een fantastische positie om met innovatie en technologie grote maatschappelijke vraagstukken aan te pakken, zoals de energietransitie. Het gaat uiteindelijk om de impact. Ieder initiatief of project dat aangedragen wordt, moet uiteindelijk leiden tot een werkend resultaat. En natuurlijk komt daar ook wat experimenteren aan te pas.”, vertelt Pluimers. “In de logistieke sector liggen volop kansen en uitdagingen. Met behulp van digitalisering wordt steeds slimmer gewerkt, met minder CO2-uitstoot. Elektrificatie van transport en logistiek en daarbinnen de ontwikkeling van batterijtechnologie zijn belangrijk om een uitstootvrij vervoerssysteem te bereiken. De Twente Board is de tafel om uitdagingen van dergelijke omvang aan te pakken. Want door bedrijven, kennis – en onderwijsinstellingen en overheden in deze ontwikkelingen samen te laten werken, worden kansen en mogelijkheden nog beter benut.”

Ondernemer én piloot

Pluimers heeft een vliegbrevet behaald en zit sindsdien vaak achter de stuurknuppel. “Samen met een paar vrienden heb ik een vliegtuigje gekocht. Ik kan echt genieten van het vliegen en het uitzicht. En die vrijheid: het mooiste wat er is. In mijn vrije tijd ben ik dan ook veel in de lucht te vinden, samen met vrienden en familie. Een jongensdroom”.

Datum: 13 juni 2022 |

Auteur: Ayke van Bloem

Lees meer over #Twente Board

Bezoek de socials van Twente Board!