Workshop Digitale transitie in de regio’s tijdens de Europese Week van Regio’s en Steden

In oktober vindt de Europese Week van regio’s en steden weer plaats – net als in 2020 volledig digitaal. Het evenement blijft ook in digitale vorm een belangrijke ontmoetingsplek tussen het lokale en regionale niveau en vertegenwoordigers van de Europese instellingen. Samen met collega-regio’s in Oost-Nederland organiseert Twente Board op dinsdag 12 oktober van 16.30 tot 18.00 uur een online Engelstalige workshop over digitale transitie in de regio’s.

global goal icon

global goal icon

In het kort

  • In oktober vindt de Europese Week van regio’s en steden weer plaats.
  • Samen met collega-regio’s in Oost-Nederland organiseert Twente Board op dinsdag 12 oktober van 16.30 tot 18.00 uur een online Engelstalige workshop over digitale transitie in de regio’s

Global Goal

global goal icon
Impact van digitalisering

Vanuit verschillende perspectieven spreken we over de impact van digitalisering op bijvoorbeeld mobiliteit en de agrarische sector. Vanuit Twente vestigen we in een breakout-sessie de aandacht op het thema ‘digital industries'. Met digital industries wordt gewerkt aan de realisatie van Industry 4.0; de integratie tussen digitalisering en industrie. Hierbij spelen sleuteltechnologieën een essentiële rol.

Artificial Intelligence

In Twente ontwikkelen we sleuteltechnologieën die de maatschappij veranderen, zoals artificial intelligence (AI). AI is onderdeel van de brede digitaliseringsgolf die door corona wordt versneld en een van de bouwstenen voor de innovaties van de komende jaren. De toepassingskansen in Oost-Nederland met deze technologie zijn zo groot dat deze benoemd is tot strategische prioriteit voor Oost-Nederland. Het programma van de breakoutroom zet een aantal ondernemers op het gebied van artificial intelligence in de spotlight, zowel uit de regio als Europese netwerken. Hiermee krijgen deelnemers de kans om ervaringen met elkaar te delen, mogelijke nieuwe partners te leren kennen, gelijke uitdagingen en kansen te identificeren en samenwerkingsmogelijkheden te bekijken.

 

In de afgelopen jaren heeft de Europese Week van Regio’s en Steden veel bijgedragen aan het bevorderen van het gebruik van Europese middelen om regionale doelstellingen te realiseren, nieuwe inzichten over Europese mogelijkheden en interessante contacten voor Europese samenwerkingen.