Voortgangsrapportage Investeren in Twente

Het gaat economisch goed met Twente. De regio bruist van bedrijvigheid en de werkloosheid in Twente ligt onder het landelijk gemiddelde. De Twentse economie groeit sneller dan het landelijk gemiddelde. Dit komt doordat we in Twente duidelijke keuzes maken in de strategie en de investeringen. Dit blijkt ook uit de resultaten van de voortgangsrapportage Investeren in Twente van 2021 die op 18 november is gepubliceerd.

In het kort

  • De resultaten van de eerste helft van 2021 uit de investeringsprogramma’s van de Twente Board zijn gepubliceerd. Ga naar de voortgangsrapportage.
  • Om de ontwikkelingen goed te kunnen blijven volgen is de voortgangsrapportage in een nieuw jasje gestoken.
  • De uitvoeringsorganisatie van de Twente Board groeit; diverse vacatures zijn inmiddels vervuld.

Global Goal

global goal icon
Voortgangsrapportage in een nieuw jasje

Om de ontwikkelingen op de projecten in de Regio Deal Twente en Agenda voor Twente goed te kunnen blijven volgen is de voortgangsrapportage in een nieuw jasje gestoken. In de digitale rapportage is in één oogopslag de stand van zaken van elk project zichtbaar. Verder is er de mogelijkheid om met één klik de informatie op onze vernieuwde website te bekijken. Hier vindt u alle informatie en nieuws vanuit de projecten. Het resultaat is een overzichtelijker rapportage die u sneller brengt bij de informatie die u zoekt.

Highlights uit de voortgangsrapportage

Het gaat economisch goed met Twente. De regio bruist van bedrijvigheid en de werkloosheid in Twente ligt onder het landelijk gemiddelde. De Twentse economie groeit sneller dan het landelijk gemiddelde. Dit komt doordat we in Twente duidelijke keuzes maken in de strategie en de investeringen.

  • Twente is sterk in medische technologie. Het is de groeibriljant van onze economie en één van de focusgebieden van de Twente Board. De topsector Life Science, waar onder andere het MedTech cluster onderdeel van uitmaakt, ontwikkelt zich in Twente sterker (+27,9%) ten opzichte van de rest van Nederland (+16,4%).
  • We creëren landingsplekken voor (internationaal) talent in de regio. Ontmoetingsplaatsen voor studenten en bedrijven, met faciliteiten die nieuwe innovaties mogelijk maken. We ontwikkelen een toplocatie in het oude ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede. Het voormalige complex wordt omgetoverd tot hippe, bruisende stadscampus Connect-U.
  • Verspreid over de hele regio ontwikkelen we Creatieve Broedplaatsen, ‘satellieten’ die fungeren als een accelerator, waarmee we bouwen aan de aantrekkelijkheid van de regio.
  • Twente loopt voorop op het gebied van duurzaam textiel. Op het Twente Board Event kreeg het project Circulair Textiel publiek de steun van Nicolas Prophte, VP denim bij PVH, global brand owner van Tommy Hilfiger & Calvin Klein, die erg geïnteresseerd is in post-consumer textiel grondstofstromen in significante volumes.

 

Lees meer over de resultaten van 2021 uit de investeringsprogramma’s in de digitale voortgangsrapportage van de Twente Board.

Banner-voortgangsrapportage
Uitvoeringsorganisatie uit de startblokken

We zijn op stoom om de sociaal economische agenda van Twente uit te stippelen, te verbeteren en te versterken. De uitvoeringsorganisatie van de Twente Board groeit; diverse de vacatures zijn inmiddels vervuld. We mogen nieuwe collega’s verwelkomen die met veel enthousiasme en energie de Twente Board komen versterken. Want samen bouwen we aan een toonaangevende groene technologische topregio Twente.

Datum: 16 november 2021 |

Bron tekst: Twente Board |

Lees meer over #Twente Board