Young Twente Board toont zijn gezicht

Jongeren zetten zich in voor een sterke en toekomstbestendige regio

 

Bij de Twente Top bij de Voortman Steel Group in Rijssen zaterdagochtend, toonde de nieuw opgerichte Young Twente Board zich voor het eerst aan het publiek. Tien jongeren uit heel Twente, hebben de uitdaging aangenomen om vanuit eigen perspectief de regio klaar te maken voor de toekomst.

Zeventig reacties

In januari begon de zoektocht naar een Young Twente Board. Zonder kaders of regels, werd een vacature geplaatst om iedereen de kans te geven om deel uit te gaan maken van dit bestuur. “We kregen voor deze onbetaalde functie maar liefst zeventig reacties”, zegt Gyula Rychtarski, voorzitter van de Young Twente Board. “Ik denk dat menig bedrijf op dit moment jaloers is op zoveel reacties op één vacature. Dat betekent dat dit initiatief leeft onder jongeren; ze willen meedenken en ze voelen de urgentie om Twente toekomstbestendig te maken.”

 

De Twente Board was namelijk op zoek naar het geluid van de nieuwe generatie, beaamt Jaap Beernink, directeur van Novel-T en lid van de Twente Board. “Vrijdenkers, zo zie ik deze nieuwe boardleden. Onbevangen ideeën genereren, een ongezouten mening vormen en deze gevraagd en ongevraagd geven. Een board die positie heeft op basis van inhoud, niet vanuit mandaat. Voor mij het toonbeeld van een nieuw Twents elan.”

Daadkrachtige verbinder

De tien Young Twente Board-leden hebben een gedeelde passie. Ze zijn trots en willen de schouders onder de regio zetten. Young Twente Board is de daadkrachtige verbinder. De board is overtuigd van samenwerking tussen de huidige veelheid aan (kennis)netwerken en ontplooit zelf activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan regionale uitdagingen.

 

Daarnaast fungeert de Young Twente Board als alert klankbord voor de Twente Board, door gevraagd en ongevraagd advies te geven. “In de aanloop naar dit moment heb ik al veel inspirerende momenten beleefd met de Young Twente Board. Dat geeft mij al het vertrouwen voor de samenwerking in de toekomst”, aldus Twente Board-voorzitter Geert Braaksma.

Twente Board

De Twente Board is een economisch platform voor Twente waarin onderwijs, ondernemers en overheid met elkaar samenwerken. Samen werken we om Twente verder te ontwikkelen tot een Europees toonaangevende technologische topregio. De leden van de Twente Board vervullen de rol van ambassadeur, agendavormer, gangmaker en verbinder voor Twente.

De Young Twente Board

 

De Young Twente Board. (v.l.n.r.): Erik Kemp, Jan Baake, Aniek Averesch, Daan Bol, Vera Engelbertink, Carlien Hartgerink, Rense Kuipers, Gyula Rychtarski, Bente Bouwmeester, Jelle Wieggers.

 

Foto: Mireille Droste-Spoolder.