Ondernemers versterken projecten tijdens Regio Deal Twente Congres

Op dinsdag 29 oktober kwamen ruim 150 mensen, waarvan het merendeel ondernemer, bij elkaar voor het ondernemerscongres Regio Deal Twente. Kinepolis Enschede was deze middag het decor om projecten, kansen en mogelijkheden van de Regio Deal Twente met elkaar te verkennen. Een middag vol opbrengsten en energie.

 

 

De Regio Deal Twente leidt tot een duurzaam netwerk van concrete projecten in Twente die binnen drie jaar tastbare en zichtbare resultaten gaan opleveren. Ondernemers in de regio spelen hier een belangrijke rol in. Met die overtuiging stond deze middag de vraag centraal wat de relevantie voor het bedrijfsleven is. En dat de projecten in de Regio Deal Twente veel kansen bieden voor ondernemers, kan niemand na deze middag nog ontkennen.

 

De dag werd afgetrapt door Sandy Nijhuis. Na een video over de Regio Deal Twente, heette zij als dagvoorzitter de gasten welkom en riep ondernemer Regina Nieuwmeijer, kartrekker Platform Ondernemend Twente en lid van de Twente Board, bij haar op het podium. Want wat is de Regio Deal exact en wat kan dit de regio op gaan leveren? Nieuwmeijer legde het allemaal uit.

 

Na deze update, en met de oproep van Nieuwmeijer in het achterhoofd om mee te ondernemen in de Regio Deal Twente, maakten de aanwezigen kennis met vier ondernemers: Lisette Bosch, Gerben Bouwmeester, Henk Smit en Jan-Peter Müller. Zij vertelden wat de Regio Deal Twente voor hen als ondernemers betekent. Vervolgens was het tijd om kennis te maken met de projecten in de Regio Deal Twente. Acht projectleiders beklommen het podium om in een pitch van 60 seconden per project de aanwezigen te informeren.

 

Na het plenaire deel konden deelnemers twee uit acht verdiepingssessies kiezen. In de verdiepingssessies werd een project uitgediept in een kleiner gezelschap. Ondernemers konden nader kennismaken met de projectleiders en met hen in gesprek over de kansen en mogelijkheden. Verder werd tijdens de verdiepingssessies bekeken hoe de projecten door de ondernemers versterkt kunnen worden. De verdiepingssessies leverden al direct bruikbare lessen, nieuwe inzichten en kennismakingen op. Het enthousiasme onder de aanwezige ondernemers bleek groot. En dat is belangrijk, want samen maken we de Regio Deal Twente een succes!