Van medewerker in een callcenter naar Junior Developer

Twente investeert in een Leven Lang Ontwikkelen. Door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen verandert de arbeidsmarkt in onze regio in een hoog tempo. Investeren in talent blijft een must om onze Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken ondernemers, overheid en onderwijs het, onder andere met het Twents Fonds voor Vakmanschap, mogelijk om vakmanschap blijvend te ontwikkelen.

In het kort

Twente investeert in een Leven Lang Ontwikkelen;
Het Twents Fonds voor Vakmanschap biedt scholingsvouchers en ondersteuningstrajecten met een loopbaanconsulent aan Twentenaren die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting.
Nisa volgde met behulp van de scholingsvoucher de opleiding tot Junior Developer.

Global Goal

global goal icon
Junior Developer

Nisa werkte tot voorkort in een callcenter van een grote organisatie. Haar interesses lagen altijd al bij het vak ‘development’. Het was dan ook haar droom om zich te laten omscholen. Met de scholingsvoucher van het Twents Fonds voor Vakmanschap kon ze de opleiding ‘Junior Developer’ bij de Adwise Academy volgen. Deze opleiding is ontwikkeld door Adwise en sluit aan op de vraag in de markt. Met behulp van de scholingsvoucher en cofinanciering van Adwise Academy is Nisa inmiddels succesvol omgeschoold. Benieuwd naar haar verhaal? Check de video.

Twents Fonds voor Vakmanschap

Het Twents Fonds voor Vakmanschap is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting (tot en met MBO niveau 4) die helder perspectief biedt op de Twentse arbeidsmarkt. Dit doet het Twents Fonds door het aanbieden van scholingsvouchers en ondersteuningstrajecten met een loopbaanconsulent.

 

Inmiddels heeft het Twents Fonds voor Vakmanschap 5000 aanvragen binnengekregen voor een scholingsvoucher, zijn 4000 loopbaangesprekken gevoerd en 1500 scholingscheques uitgegeven aan Twentse inwoners.

Datum: 26 mei 2021 |

Bron tekst: Twente Board / Twents Fonds voor Vakmanschap |

Auteur: Twente Board

Lees meer over #Twente Board