Digitale kansen optimaal benutten met de Digitale Werkplaats Twente

De Digitale Werkplaats Twente is van start! De rol van digitalisering in organisaties heeft door de coronacrisis een behoorlijke vlucht genomen. De coronacrisis maakt noodzakelijk dat bedrijven, die dat nog niet of in beperkte mate gedaan hebben, versneld digitaliseren. De plannen voor de Digitale Werkplaats Twente waren er al vóór de coronacrisis. Met Robin Effing, lector Digital Intelligence & Business bij Saxion, bespreken we de voordelen van deze digitale werkplaatsen en waarom bedrijven in Twente hier echt aan mee zouden moeten doen. 

In het kort

  • De Digitale Werkplaats Twente is van start. 
  • In de Digitale Werkplaats Twente werken onderwijs, overheid en het bedrijfsleven samen aan concrete digitaliseringsprojecten. MKB’ers krijgen praktisch advies en ondersteuning op het gebied van digitalisering.
  • Wij spraken met Robin Effing, lector Digital Intelligence & Business bij Saxion over de voordelen van deze werkplaatsen.

Global Goal

global goal icon
Studenten helpen mkb’ers

Voor veel mkb-bedrijven is het een grote stap om de kansen van digitalisering goed te benutten. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft daarom het programma ‘Versnelling digitalisering mkb’ gestart. In dit programma gaan mkb’ers aan de slag in zogenoemde ‘MKB-Werkplaatsen Digitalisering’. Een digitale werkplaats is de ideale plek voor mkb’ers om een praktische start te maken met digitalisering. En Twente heeft nu dus ook zo’n digitale werkplaats. 

 

“De Digitale Werkplaats Twente is dé plek voor mkb-ondernemers voor praktisch advies en ondersteuning. In de werkplaats werken onderwijs, overheid en bedrijfsleven samen aan concrete digitaliseringsprojecten. Onze studenten en professionals geven ondernemers handvaten op maat om vervolgstappen te zetten op het gebied van online sales & marketing, data en digitalisering van de organisatie. Studenten gaan vanuit verschillende disciplines en met frisse inzichten met de vragen van de bedrijven aan de slag, met als doel de digitale organisatie toekomstbestendig te maken”, vertelt Robin Effing. Bedrijven worden op weg geholpen, waarna ze het zelf verder kunnen oppakken. “Uiteindelijk hopen we dat het programma meer ingebed wordt in een curriculum. Stichting TalentIT Twente helpt om deze verbinding te leggen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.”

Win-win situatie

Studenten zijn enthousiast over de Digitale Werkplaats Twente. “En dat is heel belangrijk”, vertelt Effing, “Door studenten in een vroeg stadium inzicht te laten krijgen in de behoefte van ondernemers op het gebied van digitalisering, hopen wij dat zij inzien dat er veel kansen zijn in deze branche en dat zij de meerwaarde van Twente zien waardoor zij ook na hun studie in de regio blijven. Het is echt een win-win situatie voor talent en ondernemers op het gebied van digitalisering. De Digitale Werkplaats Twente is een prachtige ontwikkeling voor een sterke regio Twente.” 

Samen leren van digitale vraagstukken

Ook op andere plekken in Nederland ontstaan digitale werkplaatsen, zoals in Zwolle en Arnhem-Nijmegen. “Samen met deze werkplaatsen is een intensieve samenwerking opgezet. Op deze manier kunnen we van en met elkaar leren van digitale vraagstukken zodat we het mkb nog beter kunnen ondersteunen. We hopen dat we met deze unieke samenwerking dan ook veel mkb’ers in Twente bereiken. Vanuit Saxion gaan wij nu ook in de Cleantech Regio aan de slag, dus in Deventer, Apeldoorn, Zutphen, aangevuld met Veluwe en Salland. Een hele mooi ontwikkeling", aldus Effing. 

 

Heb je als mkb’er vragen over bijvoorbeeld digitalisering van de organisatie of het vertalen van marketing in een goede strategie? Kijk dan snel op www.digitalewerkplaatstwente.nl om te zien hoe de Digitale Werkplaats Twente je kan helpen!

Datum: 7 oktober 2020 |

Bron tekst: Twente Board |

Auteur: Twente Board

Lees meer over #Twente Board