Koning Willem-Alexander en minister Hanke Bruins Slot bezoeken regio Twente

Op woensdag 28 juni bracht Koning Willem-Alexander samen met minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een werkbezoek aan de regio Twente. Het werkbezoek stond in het teken van de Regio Deal Twente, grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en weerbaar bestuur. Na een warm welkom bij Kampus Rijssen werden er goede gesprekken gevoerd over de lopende Regio Deal Twente, grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en weerbaar bestuur.  

Tijdens het eerste deel van het programma, dat plaatsvond in Kampus Rijssen spraken onder andere  Victor-Jan Leurs en ons boardlid Eddy van Hijum met hen over de sterke samenwerking in Twente, de samenwerking met Duitsland en over de Regio Deal Twente. De oprichting van Kampus, waarbij ons boardlid Bert Tijhof vanaf het eerste uur betrokken was, is overigens één van de mooie resultaten uit de vorige Regio Deal. 

Tijdens dat gesprek vertelde Minister Hanke Bruins Slot de Koning over het beeld dat zij heeft van Twente. “In Twente wordt er al zo’n 15 jaar intensief samengewerkt. Mede door de Twente Board is er een nog krachtigere en bredere samenwerking ontstaan in de regio. Dat zien we terug in de aanvraag van de Regio Deal.” Een compliment waar wij heel blij mee zijn en dat natuurlijk geldt voor al onze samenwerkingspartners.

De koning en minister gingen ook in gesprek met een aantal leerlingen, docenten en een ondernemer over het technische onderwijs en spraken vervolgens met een aantal inwoners van Twente die een opleiding hebben gevolgd met hulp van het Twents Fonds voor Vakmanschap.  


Het bezoek in Kampus werd afgesloten met een gesprek over het Bruto Twents Geluk met onze voorzitter Wim Boomkamp en Job Bijvank en Pien Keizers van de Young Twente Board. Ook daarin toonden de prins en de minister zich zeer geïnteresseerd.

Aan het einde van het gesprek overhandigden de Young Twente Boardleden de koning en de minister de enige echte Gelukkig-is-er-Twente-hoodie en gaven ze Koning Willem Alexander een ingepakt exemplaar mee voor zijn dochter prinses Alexia die gisteren 18 jaar is geworden. En nu maar hopen dat zij de hoodies ook echt gaan dragen (en er een foto van posten 😀).

Lees meer over #Twente Board