Stimulans voor regionaal vakmanschap


Eén van de mensen die via een scholingscheque van het fonds helemaal op haar plek terecht is gekomen, is Melanie. Ze vertelt hoe en waarom. “Om mij heen gingen best vaak mensen een opleiding doen en dan zei ik elke keer: ‘Dat is aan mij niet besteed.’ Mijn schoolervaring van vroeger was namelijk niet zo fijn en met dit antwoord hoefde ik ook niet te veranderen”, vertelt ze. “Totdat ik door een burn-out in een loopbaantraject kwam. Ik heb allerlei banen gehad, waaronder lang bij een bakkerij gewerkt.”


Vier jaar geleden kwam Melanie alleen te staan. In diezelfde periode ontdekte ze ook dat ze ADHD heeft. “Ik ging me steeds meer afvragen wat ik nu echt wilde. De ontdekking dat ik ADHD heb, maakt dat ik ook anders naar scholing kon kijken. Dat school vroeger lastig was, had dus wel degelijk een oorzaak.”


Alle testen die Melanie vervolgens maakt, wezen uit dat ze iets creatiefs moest gaan doen. “Voor mij was en is het belangrijk dat ik het creatieve kan combineren met het werken in een team van collega’s. Een vriendin vertelde dat ze de opleiding tot onderwijsassistent wilde gaan volgen. Door haar kwam ik het op het idee dat dat ook wel iets voor mij zou kunnen zijn. Samen met haar heb ik de versnelde opleiding van een jaar gedaan.” 


Volgens Melanie had ze haar opleiding zonder de scholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap niet kunnen volgen. “Ik echt ben heel blij met die kans. Mijn leven ziet er nu heel anders uit. Ik ben zelfs van plan een vervolgopleiding op Hbo-niveau te gaan doen.”

 

Funding

Regio Deal

Agenda voor Twente

 

Ook een scholingscheque aanvragen?
Meld je aan:  
https://www.ikbindr.nl/aanvraag-scholingscheque

Lees meer over #Twents Fonds voor Vakmanschap