Strategische Lobby-agenda

Sinds 2021 wordt de Twentse lobbyagenda bepaald binnen de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Twente Board is de spin in het web om het gezamenlijke geluid vanuit Twente over te brengen richting Overijssel, Den Haag en Brussel. Elke partner zet zich in voor het eigen belang, maar wel met het besef van het gezamenlijke belang. Door elkaar en elkaars agenda te kennen, zijn we samen effectiever en vergroten we de impact van de lobbycapaciteit. We werken niet alleen samen binnen Twente, maar ook met de provincie en andere regio’s in Oost Nederland én Duitsland.

 

Focus
We focussen onze inzet op 3 kerndossiers: bereikbaarheid (spoorlijn Zwolle-Twente-Münster), Leven Lang Ontwikkelen en Techniekprofiel Twente. Doel van de lobbyinzet is om de ambities van Twente (beter) waar te maken, door:

  • Positioneren van Twente in Overijssel, Den Haag en Europa;
  • Vroegtijdig beïnvloeden van beleidsontwikkeling en wet- en regelgeving;
  • Aantrekken van Nationale en Europese financiering;
  • Versterken van internationale en grensoverschrijdende samenwerking, met focus op innovatie, economie, arbeidsmarkt en bereikbaarheid.

 

Concreet betekent dit dat we geregeld een bezoek brengen aan Den Haag om met Kamerleden te spreken en debatten te volgen. We benutten natuurlijk ook gelegenheden als Prinsjesdag en het Wilddiner om Twente op de kaart te zetten. Andersom nodigen we ook Kamerleden, Bewindspersonen en ministeries uit voor werkbezoeken in Twente, zodat ze ook met eigen ogen kunnen zien wat onze regio te bieden heeft. Naast onze lijnen met Den Haag, leggen we ook de verbinding met Brussel.

Een terugblik op wat er gedaan is

Benieuw welke stappen we het afgelopen jaar hebben gezet? Onze voortgangsrapportage biedt een overzicht van belangrijke momenten en besluiten. Bekijk de terugblik!

Neem contact op met team lobby

René J. Rouwette

(Tijdelijk) Senior Public Affairs-adviseur Twente Board in Den Haag
M: rene@realpa.nl
T: +31(0)6-42921547

Ellen List communicatie adviseur bij Twente Board

Ellen List

Communicatie adviseur
M: e.list@twenteboard.nl
T: +31(0)6-53475385

 

Jasper Kerkwijk

Manager Public Affairs
M: J.kerkwijk@twenteboard.nl
T: +31(0)6-15050268