ETC Nederland werkt aan CO2-vrije toekomst met kernenergie

In Europa werken we samen hard aan een energietransitie en daarmee een betere wereld. Door te veel uitstoot van het broeikasgas CO2 in de atmosfeer wordt de warmte van de zon vastgehouden. Door het broeikaseffect warmt de aarde op. Juist daarom is het zo belangrijk om samen te werken aan een CO2-vrije toekomst. ETC Nederland levert haar klanten ultra-gascentrifuges; de meest efficiënte technologie voor het produceren van verrijkt uranium als brandstof voor de productie van kernenergie.

In het kort

  • Door de grote CO2-uitstoot warmt de aarde door het broeikaseffect op.
  • Een CO2-vrije toekomst is belangrijk voor ons allemaal.
  • ETC levert haar klanten veilige, concurrerende en duurzame verrijkingstechnologie voor een CO2 vrije toekomst

Global Goal

global goal icon
Kernenergie

In Europa wordt 50% van alle CO2-vrije energie opgewerkt met kernenergie. Hoewel kernenergie bij velen een negatieve lading heeft, is het tegendeel juist waar. Kernenergie is betrouwbaar en 24 uur per dag beschikbaar, ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

 

Het stralingsniveau in de omgeving van een kerncentrale is lager dan bij veel andere activiteiten zoals skiën, reizen in een vliegtuig of foto bij de tandarts. Een kerncentrale kan een enorme hoeveelheid energie opwekken met slechts een kleine hoeveelheid splijtstof. Daarnaast produceert kernenergie erg weinig afval, gebeurt het opbergen daarvan veilig en verantwoord en wordt het tot in de puntjes gereguleerd.

Nucleaire technologie en geneeskunde

Nucleaire technologie is belangrijk voor de toekomst. Niet alleen om CO2-vrije energie op te wekken, maar nucleaire technologie wordt ook veel gebruikt voor nucleaire geneeskunde. Met nucleaire geneeskunde worden radioactieve stoffen gebruikt om diagnoses te stellen en behandelingen uit te voeren. Deze sector innoveert en is volop in ontwikkeling.

ETC Nederland

ETC Nederland, een samenwerkingsverband tussen Urenco en Orano, is een innovatief technologisch bedrijf dat het reduceren van de uitstoot van CO2 erg belangrijk vindt voor het milieu. Met geavanceerde hightech oplossingen biedt ETC Nederland haar klanten veilige en duurzame verrijkingstechnologie.

Contactinformatie

ETC Nederland
Planthofsweg 77
7601 PJ Almelo
+31 (0)546 54 55 00

Global Goals

Datum: 5 januari 2021 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Lees meer over #energie