Earth is calling... Green Team Twente

Waterstofauto is beter voor het milieu en gezondheid

 

Tijdens een autorit komen er verschillende stoffen vrij, zoals CO2 en fijnstof, de veroorzaker van ademhalingsaandoeningen. Een kort ritje van 5 kilometer zorgt al voor 1.120 gram aan CO2-uitstoot (MilieuCentraal). Deze uitstoot zorgt ervoor dat de warmte op aarde wordt vastgehouden en de temperatuur op de aarde stijgt. Om deze CO2 uitstoot, voor het rijden én maken van een auto, te compenseren moet je per jaar 300 bomen planten (Bedrock.nl). Maar er is nog een andere oplossing…

In het kort

  • Er rijden heel veel auto’s rond in Nederland, velen daarvan zijn zelfs maar bemand door één persoon! Dit levert veel uitlaatgassen op.  
  • Green Team Twente heeft een auto ontwikkeld die rijdt op waterstof. Hierdoor is er veel minder uitstoot van giftige gassen. 

Global Goal

global goal icon
Nieuwe waterstofauto rijdt zonder schadelijke uitstoot

Green Team Twente heeft een nieuwe waterstofauto ontwikkeld die beter is voor het milieu en onze gezondheid, dan bijvoorbeeld een benzine- of dieselauto. Deze waterstofauto kan rijden zonder schadelijke uitstoot. Waterstof is de meest milieuvriendelijke ‘brandstof’. Een auto op waterstof stoot namelijk geen CO2 en lokale emissies, zoals fijnstof uit. De brandstofcel zet waterstof om in elektrische energie, waardoor je alleen maar water en waterdamp uitstoot.

Van Twente naar Milaan op slechts één liter brandstof

In juli heeft het team gestreden, met dé waterstofauto van de toekomst. Ze deden mee aan de Shell Eco-marathon op wereldniveau om de titel: meest zuinige en snelle stadsauto. De Aurora One is ten opzichte van H2∞ (Infinity), die vorig jaar is ontwikkeld door Green Team Twente, verder doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de Aurora One 10 km/u sneller is dan voorheen en een afstand van maar liefst 1.000 kilometer op slechts 1 liter brandstof af kan leggen.

Datum: 3 mei 2018 |

Bron tekst: Universiteit Twente |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling