Solar Team Twente vs. Tesla

Een Tesla verslaan, de meest energie-efficiënte auto op de particuliere markt van dit moment, is natuurlijk een mooie overwinning. Zeker wanneer je als nieuw Solar Team Twente pas net aan een grote uitdaging bent begonnen; een eerste plaats tijdens de  World Solar Challenge in Australië  in 2017. Tijdens de race in België, de  iLumen European Solar Challenge, werkten de 20 studenten van Universiteit Twente en Saxion voor het eerst echt samen tijdens een wedstrijd en dat bleek een groot succes! 

In het kort

  • De solar auto van vorig jaar liet 12 concurrenten achter zich  
  • Het komende anderhalf jaar zal het nieuwe team gaan werken aan de bouw van de Twentse zonneauto  waarmee zij in oktober 2017 gaan racen 

Global Goal

global goal icon
Een extra bijzondere winst

Naast de overwinning op de Tesla liet de Red One (de solar auto van vorig jaar) 12 concurrenten achter zich en was daarmee zowel de snelste als de zuinigste deelnemer. “De belangrijkste factor in deze race was de strategie. Het was een hele uitdaging om voor het eerst ook ‘s nachts te rijden met de Red One, die natuurlijk gemaakt is om te blijven rijden op zonne-energie”, aldus Jeroen Minnema, strateeg van Solar Team Twente. 

Raceleider Lars Klein over de overwinning: “We zijn boven onze eigen verwachtingen uitgestegen. Onze auto is niet gebouwd voor een circuit met scherpe bochten. We gingen erheen om vooral te leren over de auto, racen en ons team.” De Red One is gebouwd voor constante snelheden. Door de vele bochten in het circuit was dit niet mogelijk en dat maakt de winst extra bijzonder. 

World Solar Challenge

Het komende anderhalf jaar zal het nieuwe team gaan werken aan de bouw en promotie van de Twentse zonneauto waarmee zij in oktober 2017 zullen gaan racen tijdens de World Solar Challenge in Australië. De vorige editie was erg spannend: het team werd met een achterstand van 3 minuten op het andere Nederlandse team uit Delft nét tweede. De Nederlandse solarteams staan dus aan de top van de wereld!  

Datum: 4 oktober 2016 |

Bron tekst: Solar Team Twente |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #energie