Een energieleverancier die géén energie kost

Met het woord ‘green’ in je bedrijfsnaam zijn de verwachtingen op het gebied van duurzaamheid logischerwijs hooggespannen. Bij Sepa Green zijn ze niet bang voor die hoge lat. Zij zetten zich dagelijks in om de energiewereld van de zakelijke markt groen, groener, groenst te maken.

In het kort

  • De energiemarkt voor consumenten is een 'vechtmarkt' geworden, waardoor mkb een beetje vergeten werd.
  • Sepa Green vergroent grijze stroom en begeleidt het mkb in verduurzaming. 

 

Twente is dé geleider voor slimme oplossingen van toekomstbestendige bronnen voor energie. Voor meer informatie ga naar twente.com/renewable-energy!

Global Goal

global goal icon

Die focus op de zakelijke markt is een bewuste keuze. Op het gebied van energie is de consumentenmarkt inmiddels een vechtmarkt geworden en aan aandacht voor de ‘grote vissen’ op de zakelijke markt is ook geen gebrek. Het mkb werd als potentiële markt een beetje vergeten en is voor de giganten als Eneco, Vattenfall of Essent vaak niet interessant. ‘Wij willen juist dat type klant ontzorgen’, legt commercieel directeur van Sepa Green Theo Berntzen uit. ‘We zien in die markt een grote wens voor goede begeleiding in verduurzaming. Dit doen we door onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen op het gebied van groene stroom.’

 

Operationeel directeur Marco Vink nuanceert dat: ‘We kopen in op de beurs, technisch gesproken heet het dan grijze stroom. Die stroom vergroenen wij middels een zogenaamde ‘garantie van oorsprong’, waardoor het net zo duurzaam is als stroom die rechtstreeks vanuit de groene bron naar de leverancier gaat. We willen zelf uiteindelijk ook rechtstreekse levering vanaf windparken en zonnepanelen in Nederland realiseren.’

Eerlijke dienstverlening

Transparantie over hun dienstverlening staat bij Sepa Green centraal. Ze streven ernaar niet alleen duurzame energie te leveren, maar ook een duurzame relatie op te bouwen met hun klant. De kwaliteit en tevredenheid staan voorop, daarmee leggen ze de lat wederom hoog. Een gemiddeld rondje Googlen levert bij de meeste grote energieleveranciers namelijk een berg aan ontevreden reviews op.

 

‘Natuurlijk gaat er bij ons ook weleens iets mis. Het grote verschil is hoe je omgaat met zo’n situatie’, vindt Vink. ‘Als je ons belt, kom je nooit in een eindeloos belmenu terecht. Binnen  ons team weet iedereen wat er speelt, zo kunnen we onze klanten goed helpen. Bovendien zijn onze prijzen marktconform en daarmee altijd uit te leggen, je krijgt als klant niet een of ander vage uitleg waarbij je het idee krijgt bedrogen te worden. We streven naar een langetermijnrelatie met onze klant en dat gaat je niet lukken als je het vertrouwen van je klant schaadt. Negentig procent van onze klanten verlengt na de contractperiode, daaraan kunnen we afleiden dat we op de goede weg zitten.’ Daarnaast is voorkomen natuurlijk beter dan genezen.

 

Sepa Green werkt samen met een team van aangesloten energieadviseurs en is kritisch als het op de selectie van deze adviseurs aankomt. ‘Er zijn een hoop cowboys actief’, licht Berntzen toe. ‘Bij die types draait het enkel en alleen om provisie. Dat past niet binnen onze visie. We gaan niet voor de snelle winst. Liever groeien we dan iets gecontroleerder, zolang het maar niet koste gaat van de kwaliteit naar onze klant.’ Financieel directeur Arnoud Lippinkhof voegt daaraan toe: ‘We zijn in zeven jaar gegroeid van nul naar twintig miljoen omzet en ruim 27.000 aansluitingen. Daarmee zijn we inmiddels een serieus alternatief in de energiewereld geworden, waarbij we het verschil maken met onze flexibiliteit. Daar zijn we met ons team van elf medewerkers trots op.’

Groen inzicht

Duurzaamheid gaat verder dan alleen groene stroom. Om beter in te kunnen spelen op de wensen van hun klanten, startten ze Sepa Green Solutions. Deze dochteronderneming richt zich op bredere groene oplossingen zoals zonnepanelen, ledverlichting en warmtepompen. ‘Door dit totaalpakket kunnen we de markt nog beter bedienen. We richten ons daarbij op grote projecten vanaf honderd panelen. Prijstechnisch zijn we scherp en zo kunnen we echt een bijdrage leveren aan verduurzaming op grotere schaal’, vertelt Berntzen. ‘Die grote schaal is ook echt noodzakelijk.'

Informatieplicht ondernemers

Vanaf 1 juli 2019 is iedere onderneming die meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 kuub gas verbruikt informatieplichtig. Dat betekent dat ze een plan moeten hebben hoe ze de komende jaren gaan besparen op hun verbruik. We ontwikkelden daarom de Sepa Green Energieplanner.

 

Naar aanleiding van een interne analyse informeren en ontzorgen we bedrijven over welke stappen ze kunnen nemen. Dat gaat van het isoleren van je pand tot aan het aanpassen van je bedrijfsprocessen, gericht op energiebesparing. Middels een online portal heeft de klant dagelijks inzicht in wat ze besparen, zowel qua verbruik als qua geld. Daarbij wordt een garantie gegeven van tenminste zeven procent besparing op de energienota.’ Ook hierbij verliest Sepa Green de focus op het mkb niet uit het oog. Vink vult aan: ‘Begin 2020 willen we de mkb’er die niet wettelijk verplicht is ook aan de hand nemen. We zien namelijk dat ook die groep behoefte heeft aan informatie en tips. Daarbij willen we eenzelfde online platform ontwikkelen zodat zij inzicht krijgen in verbruik en de opbrengst van hun vergroening. Zo blijven we stappen zetten en blijven we constant inspelen op onze klant en hun duurzaamheidswensen. Bij Sepa is niets in beton gegoten, wij zoeken met de klant naar de beste oplossing.

Datum: 22 juli 2020 |

Bron tekst: INN Twente |

Auteur: Veertje Heemsta

Leer meer over #Renewable Energy