Een Twentse ondernemer met een missie

Dit jaar is het aan innovaties met een missie. Innovaties, technologieën die impact creëren en bijdragen aan een betere wereld en een volhoudbare toekomst van onze planeet. Dagelijks werken Twentse ingenieurs aan onder meer duurzame mobiliteit, watertechnologie en energietechnologie. Technologieën om onze wereld te verbeteren en de klimaatproblemen aan te pakken. Voor het ontwikkelen van deze technologieën, innovaties en het creëren van maatschappelijke impact is expertise, ondernemerschap en innoverend vermogen nodig. 

In het kort

  • Voor het ontwikkelen van technologieën, innovaties en het creëren van maatschappelijke impact is expertise, ondernemerschap en innoverend vermogen nodig 
  • Eelco Osse is één van de Twentse ondernemers met een missie en genomineerd is voor de Prins Friso Ingenieursprijs

Global Goal

global goal icon

Kwaliteiten waarover vele Twentse ingenieurs beschikken en die zij dagelijks inzetten om te innoveren met technologie. Eén van deze Twentse ingenieurs is Eelco Osse van Machinefabriek Boessenkool uit ondernemend Almelo. Een ondernemer met de missie om, samen met zijn medewerkers, met nieuwe productontwikkelingen een steentje bij te dragen aan de groeiende circulaire economie, door o.a. oplossingen te bieden voor CO2-reductie, energieopslag en recycling. 

DeSpray, een megadrone en een vliegende tractor

Afgelopen juni heeft Machinefabriek Boessenkool de Nederlandse Innovatieprijs 2018 gewonnen met hun megadrone; een drone die in staat is om een gewicht van 500 kilo te tillen en gebruikt kan worden om als vliegende tractor gewassen mee te besproeien, maar daarnaast kan deze megadrone ook worden ingezet voor bijvoorbeeld de bevoorrading van rampgebieden door er een vrachtnet of een brancard onder te hangen. Door deze cargodrone in te zetten voor gewonden- en vrachtvervoer, neemt de veiligheid in vredes- én oorlogstijd toe. En ook de DeSpray, een installatie waarmee jaarlijks miljoenen spuitbussen 100% gerecycled kunnen worden, is genomineerd voor de Internationale Sustainable Innovation Award. 

 

Een innovatief en succesvol jaar voor Eelco Osse en Machinefabriek Boessenkool. Succes dat ook door KIVI niet onopgemerkt is gebleven, want onlangs nomineerden zij Eelco Osse voor de Prins Friso Ingenieursprijs en behoort hij daarmee tot de drie succesvolste ingenieurs. 

Stem op Eelco Osse, een Twentse ondernemer met een missie

Eelco Osse is genomineerd voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2019. Breng hier nu je stem uit! Je kunt t/m zondag 17 maart je stem uitbrengen. 

Prins Friso Ingenieursprijs

Jaarlijks gaat KIVI op zoek naar die excellente ingenieur die naast uitstekende technische vaardigheden ook uitblinkt op een duidelijke visie, ondernemersgeest en innoverend vermogen. De winnaar mag dan de Prins Friso Ingenieursprijs in ontvangst nemen. 

 

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en een zeer gewaardeerd lid van KIVI. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld, maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar te eren met de jaarlijks terugkerende Prins Friso Ingenieursprijs. 

Datum: 21 januari 2019 |

Bron tekst: Machinefabriek Boessenkool |

Auteur: Twente.com

Lees meer #energie