De eerste ronde van GROW Green vol inspirerende ideeën

Impact creëren met en voor elkaar; dat is het doel van GROW Green. Tijdens Social Impact Day op 19-11-2019 vond de eerste ronde plaats welke voornamelijk in het teken stond van het ophalen van ideeën en laten zien waar je mee bezig bent. Ook op het Pioneering event ‘Circulair Minifest‘ op 26-11-2019 werden er drie mooie circulaire ideeën gepitcht.

In het kort

  • GROW Green: versneller voor doeners met ideeën is op zoek naar bedrijven die een duurzame oplossing aandragen gericht op de circulaire economie
  • Tijdens Social Impact Day en Circulair Minifest van Pioneering hebben deelnemers een aantal mooie circulaire ideeën gepitcht

Global Goal

global goal icon
Social Impact Day

Tijdens Social Impact Day waren er drie inspirerende sprekers met mooie Twentse voorbeelden. Het Landgoed Twickel is een aansprekend voorbeeld waar vele circulaire uitdagingen liggen. Zowel voor de woningbouw, maar ook voor de energietransitie. Hier nam Jacco Hulst ons mee in zijn verhaal en ervaringen op het landgoed. Daarop aansluitend vertelde Martin Bellers van RIBO over restauratie en innovatie in de bouw. Hij is bezig met het ontwikkelen van een marktplaats voor historische bouwmaterialen, maar loopt daarbij tegen een aantal dingen aan zoals de juiste verbinding tussen vraag en aanbod. Voordat een pand gesloopt wordt, moet dit in kaart gebracht worden zodat je herbruikbare materialen weer kunt inzetten. De laatste pitch was van Willem Kruidhof die zich bezig houdt met de lokale voedselkringloop. Zijn oproep was: je moet het veel meer lokaal houden. We behouden in Twente veel te weinig van onze eigen inspanning en dit kan beter, juist om de Twentse economie te stimuleren. Door en voor Twente! 

Circulair Minifest

Het Circulair Minifest van Pioneering stond in teken van circulaire oplossingen in de bouw. Ook dit event was een groot succes door de inspirerende verhalen van de gepassioneerde pitchers. Als eerst was Bart Breedijk van Heijmans aan het woord. Daarna vertelde Henk Lankamp van Roelofs over hoe het bedrijf aan klimaatadaptie doet en bijdraagt aan duurzaamheid en een circulaire economie. Timber Haaker vertelde als onderdeel van het Saxion lectoraat Business Models hoe onderzoekers van het Saxion samen met studenten bedrijven helpen bij circulaire uitdagingen. 

 


Meer weten over deze inspirerende pitches? De komende weken verschijnen deze verhalen uitgebreid op twente.com

Tweede Ronde

De tweede ronde zal meer in het teken staan van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, waarbij ontwikkeling van initiatieven zal plaatsvinden. Heb je ook een mooi circulair idee en wil je hierover vertellen? Of heb je hulp nodig om je idee door te ontwikkelen? Laat het ons dan weten en kom je idee pitchen tijdens een volgende gelegenheid! Stuur een mail naar growgreen@twente.com. 

 

Meer weten over GROW Green? Ga dan naar: www.twente.com/growgreen 

Datum: 27 november 2019 |

Bron tekst: Twente.com |

Lees meer over #duurzaam