De accu, distributie van zonne-energie

De accu is een belangrijke schakel in de interne energiedistributie van de Twentse zonneauto. Hierin wordt de opgewekte energie opgeslagen om vervolgens te worden gebruikt voor de aandrijving van de elektrische, in-wheel motor.

Sneller opladen

De toevoeging van een accu vergroot het gewicht van de zonneauto, die daardoor meer stuwingskracht verlangt om het voertuig te verplaatsen. Door de toevoeging van de accu kan de auto extra energie opslaan, vooral wanneer de zonneauto is geparkeerd voor de controle-stops en pits-stops.

Energiemanagement

De accu bestaat uit accucellen en zorgt ervoor dat de zonneauto een buffer aan energie heeft. De accu is door het team zelf in elkaar gelast en is gekoppeld aan een zelf ontwikkeld slim Battery Management System. Het zorgt voor optimale energieopslag en uitgekiend accubeheer. Door de aanwezige accu kan de zonneauto van Solar Team Twente op volle snelheid doorrijden bij onverhoopte bewolking of regen. Ook kan extra zonenergie worden opgeslagen tijdens de verplichte controle-stops van de World Solar Challenge.

Bekijk hier het talent dat gewerkt heeft aan het onderdeel accu:

Twentse sponsoren van Solar Team Twente

Lees hier meer over deze hightech-bedrijven uit ondernemend Twente!

 

Overige sponsoren van Solar Team Twente

  • Altium uit Breda
  • Eurocircuits uit Mechelen in België

Bekijk alle onderdelen uit de #zonnewagen