Onthulling kersverse coureurs Solar Team Twente

De vier coureurs die tijdens Bridgestone World Solar Challenge de zonneauto RED E zullen besturen zijn bekend gemaakt. Door jaar na jaar steeds geavanceerdere zonneauto’s te creëren, ontwikkelt Solar Team Twente tal van innovaties op basis van vooruitstrevende technologieën en technieken voor een steeds efficiënter gebruik van zonne-energie als hernieuwbare bron voor voertuigen. Zo draagt het studententeam bij aan een betere wereld van morgen.

In het kort

  • Het gebruiken van hernieuwbare energiebronnen ter behoeve van transport wordt steeds urgenter
  • Solar Team Twente stuwt via de Bridgestone World Solar Challenge innovatie op het gebied van op zonne-energie bestuurde auto’s

 

Twente is dé geleider voor slimme oplossingen van toekomstbestendige bronnen voor energie. Voor meer informatie ga naar twente.com/renewable-energy!

 

Global Goal

global goal icon
Een grote eer

Mariska Bos, Arthur Kambartsumjan, Evert van der Hoek en Hidde de Vries, dat zijn de namen van de kersverse coureurs van Solar Team Twente. “Een grote eer!” Vinden alle coureurs. Tijdens de race zullen zij 3000 km afleggen door de Australische outback, van Darwin naar Adelaide. Deze week reed de RED E, ondanks de stortbuien, een aantal oefenrondes op het TT circuit in Assen ter voorbereiding op de kwalificatie van de Bridgestone World Solar Challenge. Deze kwalificatie vindt plaats op 12 oktober in Darwin en dient ervoor om de startposities van de grote race te bepalen. Naast het oefenen greep Sam Langerak deze gelegenheid aan om mooie foto’s van de zonneauto en de nieuwe coureurs te maken.

Kleine coureurs

Om in de RED E te passen moeten de coureurs kleiner zijn dan 1,80 meter. Ze rijden in shifts van ruim drie uur, en moeten temperaturen doorstaan die op kunnen lopen tot 50 graden. De coureurs trainen al een paar maanden, zodat zij tijdens de race in topvorm zijn. Deze training bestaat uit dagelijkse buikspieroefeningen, trainingen in de sportschool en zelfs trainingen met truien en jassen aan om aan de temperaturen in Australië te wennen. De coureurs moeten uiteraard ook stressbestendig zijn en goed met elkaar kunnen communiceren.

World Solar Challenge

De World Solar Challenge is een wedstrijd voor zonneauto’s, auto’s die dus op zonne-energie rijden. De 3000 kilometer lange race gaat dwars door Australië; van Darwin naar Adelaide. Deze strijd tussen duurzame zonneauto’s, gebouwd door studenten, stimuleert het maken van innovatie op gebied van duurzame transport en energie, en draagt daarmee bij aan een betere wereld van morgen. Doordat World Solar Challenge elk jaar de regels weer aanpast, wordt het maken van innovatie bij elke editie weer in een nieuwe richting gestuurd.

Solar Team Twente

Meer weten over Solar Team Twente en hoe zij zich voorbereiden op de race in Australië? Kijk dan op twente.com/solar-team-twente.

Datum: 16 augustus 2019 |

Bron tekst: Solar Team Twente |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #energietechnologie