Case Hoppmann wint Challenge Day 2018

Een groep van 45 internationale studenten ging tijdens de derde editie van de Challenge Day aan de slag met vraagstukken van MKB-bedrijven. Uiteindelijk won het team dat voor Hoppmann een duurzaam en innovatief idee bedacht voor hun vraagstuk de prijs van €1000.

In het kort

  • De Saxion Challenge Day daagt studenten uit mee te denken over duurzame cases  

  • Dit jaar heeft de case van Hoppmann gewonnen, studenten dachten na over een duurzaam atomatiseringsprocess 

Global Goal

global goal icon
Bedrijfscases

De bedrijven Mobility4Zero, Proptechpodium, Dealerdirect, Zolemba, Mochadocs, Hoppmann en GloBld deden niet alleen mee aan de Challenge Day vanwege de oplossingen die zij aangereikt kregen voor hun ingebrachte casussen, maar ook vanwege de mogelijkheid om kennis te maken met toekomstige werknemers. “Het is een prachtige uitdaging om hieraan mee te werken. We wisten niet dat er bij Saxion, Windesheim en de Universiteit Twente zoveel internationale studenten studeren en dat daarnaast de Nederlandse studenten internationaal zo goed georiënteerd zijn. Zij kunnen straks een geweldige bijdrage leveren aan onze business gezien onze huidige verkenningen in het buitenland. We hebben vandaag kennis gemaakt met tientallen studenten en met enkele van hen maken we graag nader kennis.”, aldus een van de ondernemers. 

Internationale betrokkenheid

Voor de meeste internationale studenten is betrokkenheid van bedrijven bij het onderwijs niet vanzelfsprekend. Dat zij tijdens hun studie bij Saxion, Windesheim en de Universiteit Twente deze kans krijgen is de reden om zich in te schrijven voor de Challenge Day. “The Challenge day was a really energetic event filled with lot of creativity and new ideas. This event really helped us to boost our creative potential. Since the problem assigned to us was a real problem for Hoppmann, we were really happy that we could come up with an innovative solution for them, so that they could save some energy and improve the quality of their product using a basic principle called electrostatic induction. We wish we could be part of more and more such programs in the future”, aldus Rahul, een van de winnaars van de Challenge Day. 

Oplossing Hoppmann wint Challenge Day

Hoppmann daagde de studenten uit om een idee te ontwikkelen voor een duurzamer automatiseringsproces waarbij minder energie wordt verbruikt. En met succes, de studenten Ushosee Roy (Universiteit Twente), Humaid Alkalbani (Saxion), Hamed Moosa (Saxion), Ahmend Al Kathiri (Saxion) en Rahul Mondekkottil (Universiteit Twente) bedachten een oplossing die aan het einde van de dag werd verkozen tot beste idee. 

 

Een idee waar Arjan Klaassen, vestigings Directeur van Hoppmann graag samen met de studenten verder over wil brainstormen. “In ieder geval zullen we beide teams die aan de case van Hoppmann hebben gewerkt op korte termijn bij ons bedrijf uitnodigen voor een rondleiding en een nadere kennismaking. Vanwege ons internationale karakter is de Challenge Day voor ons een perfect platform om in contact te komen met creatieve en enthousiaste studenten. We waren erg onder de indruk van de ideeën/ oplossingen die uit onze opdracht zijn voortgekomen. Zeker gezien het feit dat niet alle studenten een technische achtergrond hebben, waren wij onder de indruk van de innovatieve en creatieve oplossingen (voor een toch meer technisch vraagstuk) die de studenten aangedragen hebben.” Arjan Klaassen, Vestigings Directeur van Hoppmann B.V.

Internationale student waardevol voor de arbeidsmarkt

Internationale studenten die na hun afstuderen in Nederland blijven werken, zijn een gouden kans voor de regio. Zij nemen enerzijds ervaring en een netwerk mee uit het land van herkomst en hebben anderzijds kennis over zakendoen Nederland en de Nederlandse cultuur. Het is dan ook belangrijk om de internationale talenten te binden aan de regio. De Saxion Challenge Day is een van de initiatieven waarbij onderwijs samen met het bedrijfsleven optrekt om internationale studenten te interesseren voor een carrière in Oost-Nederland. De Saxion Challenge Day is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van GO4EXPORT.

Sfeerimpressie

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de Challenge Day? Bekijk het hier!

Datum: 21 maart 2018 |

Bron tekst: Saxion |

Auteur: Twente.com