Twence opent deur voor meisjes tijdens girlsday

Meisjes van Carmelcollege De Grundel hebben afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan Twence. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Initiatieven zoals deze dragen bij aan de gelijkheid tussen de twee sekses en aan gelijkheid in het algemeen. Het idee heerst nog steeds dat techniek en wetenschap niet voor meisjes is, maar dit soort dagen helpen deze ideeën te doorbreken. De Girlsday bij Twence werd uitgevoerd in stijl mét roze helm en een high tea als afsluiter.

In het kort

  • In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT.
  • Twence opent haar deuren om meisjes tijdens de landelijke Girlsday meer te doen interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Global Goal

global goal icon
Opdracht in het laboratorium van Twence

De meisjes mochten de afvalenergiecentrale in om te kijken hoe Twence afval omzet in grondstoffen en energie. Onderdeel hiervan was ook een laboratorium-opdracht, waarbij de meisjes water mochten aftappen uit de ketel en konden analyseren op het ijzergehalte. Voor een optimale stoomproductie mag het water namelijk geen ijzer bevatten, dat is erg slecht voor de turbine. Er wordt bij Twence gewerkt met grote hightech procesinstallaties. Daar zijn ze zuinig op en ze willen de beste resultaten. Belangrijk dus om die zorgvuldig te monitoren, goed te besturen en tot in de puntjes te onderhouden.

 

We zien steeds weer nieuwe mogelijkheden om nog meer waarde toe te voegen aan gebruikte materialen: het kan altijd beter. We zetten fors in om meer grondstoffen uit afval te halen, meer duurzame energie aan hernieuwbare bronnen te onttrekken en onze installaties maximaal in te zetten.

Girlsday 2018

Niet alleen bij Twence deden meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

 

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Datum: 14 april 2018 |

Bron tekst: Twence |

Auteur: Twente.com