Solar Boat Twente derde bij internationaal debuut

Solar Boat Twente is als derde geëindigd bij hun internationale debuut tijdens de Monaco Solar & Electric Boat Challenge, het officieuze WK voor zonneboten.  

Na de duurrace bleef het nog even spannend, met een vierde plek. Maar tijdens de slalom en sprint op zaterdag wist het team een voorsprong te pakken waardoor een uiteindelijke derde plaats is behaald. 

In het kort

  • Enorme uitdaging om binnen te tijd een goede boot te bouwen 
  • Het doel van de studenten is een top-3 klassering

Global Goal

global goal icon
Uitdaging

Sinds afgelopen woensdag was het Twentse team in Monaco voor het wereldkampioenschap zonnebootracen. Het team is met vijftien studenten al sinds september bezig om de meest efficiënte boot te bouwen op zonne-energie. Aangezien dit het allereerste team is in Enschede, bleek het een enorme uitdaging om binnen de tijd een goede boot te bouwen. Deze week was het moment daar, dé race van het seizoen midden in het luxe Monaco. Het Twentse team verscheen gespannen aan de start van hun internationale debuut, mét werkende boot. 

De race

De race vond plaats op 13 t/m 15 juli en bestond uit drie onderdelen: een duurrace, slalom en sprint. Op donderdag was er voorafgaand aan de raceonderdelen een uitgebreide technische inspectie, om te controleren dat de boten gelijkwaardig en bovenal veilig waren. Op een kleine aanpassing bij de accu na, is de inspectie vlekkeloos verlopen en was er zelfs nog even tijd voor een extra testvaart. 

Het doel dat de studenten al sinds het begin voor ogen hebben is een top-3 klassering in de Open Klasse, hier moeten de teams alle onderdelen van hun boot zelf ontwerpen en bouwen. Dit is daarmee direct de meest uitdagende klasse, waarmee Solar Boat Twente zichzelf verder wil uitdagen. Dit WK was de ultieme test of hun boot naar verwachting presteert. En dat deed hij: met een derde plaats in het klassement zijn de studenten ontzettend tevreden: doel bereikt! Maandag gaat het succesvolle zonnebootteam weer terug naar Twentse bodem. 

Datum: 17 juli 2017 |

Bron tekst: Solar Boat Twente |

Auteur: Twente.com