Bio-defensie: Hoe houden we Nederland veilig met behulp van medische technologie?

Op donderdag 1 april  organiseren KIVI en Studievereniging Paradoks samen een evenement, waarin medisch technische ontwikkelingen van de nationale defensie worden uitgelicht. Dit zal een anderhalf uur durend evenement zijn waarin drie sprekers aan bod komen met hun eigen expertise in dit gebied en waarin natuurlijk ruimte is voor vragen.

Evenement details

Wanneer: 1 april 2021
Tijd: 19:30 - 21:00
Organisator: KIVI

Global Goal

global goal icon

De avond zal geopend worden door Stef Stienstra, afgestudeerd in medicijnen en biochemie, die op dit moment onder andere werkt aan het ontwikkelen van optimale biologische verdediging van Nederland door de bio-detectie, identificatie en diagnostische capaciteit te verbeteren. Dit doet hij voor het Ministerie Defensie als reserveofficier in samenwerking met verschillende instituten en bedrijven waaronder TNO. 

 

De tweede spreker van de avond is Hans van Leeuwen, werkzaam als senior scientist bij TNO defensie research & development afdeling CBRN Protection. Zijn expertise draagt bij aan het vinden van oplossingen voor bescherming bij biologische incidenten en aanvallen. Voor zeer gevaarlijke bacteriën en virussen bestaat dit uit detectie, identificatie en waar nodig waarschuwing bij uitbraken. 

 

Gerold de Valk zal deze avond afsluiten met hopelijk een ingenieurs oplossing. Hij is werkzaam bij Biosparq, een bedrijf dat gefocust is op een snelle diagnostiek van infectieziekten in de gezondheidszorg. Neem een kijkje op de site voor meer informatie. 

 

Al met al zal het een avond worden waarin je kennis kan maken met de biologische defensie van Nederland en waar we ook de diepte in zullen gaan over de medisch technologische toepassingen om de nationale veiligheid te behouden.

Lees meer over #medischetechnologie