Earth is calling... Minivalve

Minivalve uit Oldenzaal produceert klepjes voor beademingsapparatuur en mondkapjes 

 

Beademingsapparatuur en mondkapjes, desinfectiemiddel- en zeep dispensers: essentiële items in de strijd tegen het coronavirus. Beademingsapparatuur wordt gebruikt bij de verpleging van patiënten die met ademhalingsproblemen als gevolg van het coronavirus op de intensive care belanden. Mondkapjes zijn weer van levensbelang voor het zorgpersoneel, die deze nodig hebben om hun werk veilig te kunnen blijven uitoefenen. Minivalve uit Oldenzaal produceert klepjes die nodig zijn bij de assemblage van beademingsapparatuur en mondkapjes. Het bedrijf produceert daarom tijdens deze crisis gewoon volop door.  

In het kort

  • Beademingsapparatuur is van essentieel belang bij de behandeling van ernstige gevallen van het coronavirus 
  • Mondkapjes zijn onmisbaar voor zorgpersoneel om veilig hun werk te kunnen blijven doen 
  • Twents bedrijf Minivalve produceert klepjes die kritieke functies vervullen in beademingsapparatuur en mondkapjes wereldwijd 

Global Goal

global goal icon

Sommige bedrijven hebben het financieel erg moeilijk door de coronacrisis, omdat zij hun normale werkzaamheden niet voort kunnen zetten. Veel van deze bedrijven uit Twente zetten zich wel op alternatieve manieren in voor de maatschappij, meer daarover lees je hier. Werknemers van andere bedrijven kunnen vanuit huis doen wat ze horen te doen. Weer anderen staan aan de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus, zoals het zorgpersoneel. En dan heb je nog de bedrijven die hun best doen om door te blijven produceren, omdat hun goederen van essentieel belang zijn. Minivalve uit Oldenzaal hoort tot deze laatste categorie.  

Cruciale klepjes

Minivalve uit Oldenzaal ontwikkelt en produceert miniatuurklepjes die in vele systemen worden toegepast. Minivalve is een nog jonge, internationale onderneming met nu 125 medewerkers. Het in Oldenzaal gevestigde bedrijf is trots op haar Twentse roots en haar positie in Twente als innovatieve technische regio. De klepjes van Minivalve worden onder andere in de medische wereld gebruikt. De toepassingen in de zorg zijn onder andere hartcatheters en infuus, maar ook in beademingsapparatuur, mondkapjes en desinfectiedispensers zitten de klepjes van Minivalve: “Wij maken klepjes die nodig zijn voor beademingsapparatuur, de zogenaamde Ventilators waar een acuut wereldwijd tekort aan is”, zegt Dianne van Minivalve. Met hun expertise steunen ze zelfs nog een initiatief met artsen die reguliere vol-gelaat duikmaskers om willen toveren in beschermende maskers voor zorgpersoneel.  

Gewoon door

“Wij doen ons best, onze productie kunnen we niet stoppen”, aldus Dianne. “We treffen daarbij alle noodzakelijke maatregelen om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen, zoals het verschuiven van ploegtijden, het houden van gepaste afstand, het gebruik van maskers, handschoenen, desinfecteren, en de handen goed wassen. Daarnaast hebben we alle externe afspraken afgezegd. We proberen zo goed en kwaad als het gaat de productie draaiende te houden. Op dit moment lukt dat, iedereen houdt zich aan de maatregelen.” Het bedrijf merkt dat de vraag vanuit de automotive industrie iets is afgenomen, maar de vraag vanuit de zorg groeit. Minivalve merkt dat enkele van hun klanten uit de zorg, specifiek de mensen die bezig zijn met de bestrijding van het covid-19 virus, het erg druk hebben. Tot slot wil Dianne daarom graag haar respect uiten naar alle zorghelden die hun eigen gezondheid in de waagschaal stellen. “Mensen in de zorg zitten echt aan de frontlinie. Zij zijn dagelijks in contact met besmette patiënten, wij werken nog in een beschermde omgeving. Zij hebben het een graadje moeilijker dan ons” Het belang van bedrijven als Minivalve, die hun beste beentje voor blijven zetten, kan echter niet overschat worden. 

Datum: 26 maart 2020 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: twente.com

Lees meer over #gezondheid