Medisch vraagstuk? Schakel NNTS in!

Er zijn veel technologische ontwikkelingen gaande die ons leven en werken veranderen. Handelingen gaan sneller, worden nauwkeuriger en sluiten beter aan op de mens als individu. Doordat de wereld om ons heen verandert is het noodzakelijk dat het onderwijs mee beweegt. Zo ontstaan er nieuwe opleidingen die goed aansluiten op huidige maatschappelijke vraagstukken en initiatieven die ervoor zorgen dat nieuwe kennis ook meteen kan worden ingezet in de maatschappij. 

In het kort

  • Nieuwe opleidingen die goed aansluiten op huidige maatschappij vraagstukken 
  • Bij NNTS werken studenten in samenwerking met specialisten 

Global Goal

global goal icon
NNTS helpt met vraagstukken in medische sector

Het bedrijf  No Nonsense Technical Solutions  (NNTS), opgericht in 2015 in Enschede, speelt hierop in. Bij NNTS werken studenten in samenwerking met specialisten van de universiteit aan technische uitdagingen voor bedrijven. Hierdoor beschikt het bedrijf over een grote hoeveelheid aan up-to-date kennis en kan het veel verschillende projecten uitvoeren. Onlangs is NNTS gestart met vraagstukken in de medische sector, omdat in deze sector veel uitdagingen liggen waarvoor studenten veel kunnen betekenen. Studenten zijn namelijk op de hoogte van de nieuwste medische ontwikkelingen en snel inzetbaar. Verder geeft NNTS voor bedrijven een groot kostenvoordeel. Voorbeelden van medische onderwerpen waarin veel vraagstukken liggen waarmee NNTS  aan de slag kan zijn biorobotica en biomedische techniek. 

NNTS is klein begonnen met enkele studenten, maar groeit enorm en bestaat nu uit ruim 50 studenten. Waarom het bedrijf zo hard groeit? “NNTS biedt een grote meerwaarde op de markt, omdat bedrijven voor een aantrekkelijke prijs kunnen profiteren van academische kennis. Daarbij wordt gefocust op het inzetten van academische kennis voor praktische oplossingen. Verder ontstaan er steeds meer technische uitdagingen waarbij verschillende vakgebieden belangrijk zijn. Het samenstellen van een passend multidisciplinair team is daarbij van grote toegevoegde waarde voor bedrijven,” aldus Jurre Kuijper, oprichter van het bedrijf.

Combinatie geneeskunde en techniek

Jill Hanegraaf, Accountmanager bij NNTS, studeert Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente. Jill onderhoudt contact met bedrijven die werkzaam zijn in de medische sector en zij heeft een duidelijk beeld van wat NNTS voor deze medische bedrijven kan betekenen. Ze ziet door haar werk bij NNTS hoe goed haar opleiding en NNTS aansluit op de vraagstukken van de huidige maatschappij. “Als student Technische Geneeskunde leer je veel over geneeskunde en techniek, maar ook veel vakken zijn een combinatie van techniek in de geneeskunde. Verder zijn wij erg praktisch bezig, omdat wij vier keer per jaar een project doen. Laatst heb ik een project gedaan over het diagnosticeren van nierceltumoren door middel van nanotechnologie. Hiervoor heb je medische kennis nodig om te kunnen bedenken hoe die tumor in de nier zich zal gedragen en hoe deze tumor te diagnosticeren valt. Deze kennis heb je vervolgens nodig om een technische oplossing te bedenken, in dit geval de nanotechnologie.” 

Een ander voorbeeld van een medisch project waarbij techniek en medische kennis van belang zijn, is de slimme polsband die NNTS heeft ontworpen voor de start-up Tubanti. “Medicatiegebruik blijft toenemen en het is belangrijk dat medicatie op tijd wordt ingenomen. De startup Tubanti kwam op het idee om dit met een bandje makkelijker te maken zodat bepaalde handelingen niet meer worden vergeten. NNTS is aan het werk gegaan om een  eerste prototype van het bandje  te ontwerpen en daarnaast de hardware en software voor de slimme polsband te ontwikkelen”, aldus Jurre Kuijper. 

Meer weten over NNTS? Kijk dan op  www.nnts-group.nl 

Datum: 8 maart 2017 |

Bron tekst: No Technical Solutions |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #onderwijs