MST start met revalidatie-app CureYou voor hartpatiënten

Jaarlijks worden landelijk 180.000 patiënten in Nederland behandeld voor verschillende hartaandoeningen. Voor een goed herstel is een juiste hartrevalidatie voor deze patiënten van groot belang. Sinds kort kunnen hartpatiënten bij het MST revalideren met de revalidatie-app CureYou.

In het kort

  • Jaarlijks worden er landelijk 180.000 patiënten behandeld voor hartaandoeningen. Een goed herstel voor deze patiënten is van groot belangrijk.
  • Tijdens de coronaperiode konden veel mensen in Twente niet de juiste revalidatie krijgen, waardoor de hartrevalidatie-app CureYou versneld is ontwikkeld.
  • Met deze app krijgen hartpatiënten een op maat gemaakt revalidatieprogramma.

Global Goal

global goal icon
Hartaandoeningen

Een goede hartrevalidatie is van groot belang, zeker na een hartinfarct of hartoperatie. Patiënten die de juiste revalidatie krijgen, blijken een betere levensverwachting te hebben. Frits de man, cardioloog in MST: “Tijdens de hartrevalidatie wordt uitgebreid stil gestaan bij gezonde voeding, het belang van bewegen, omgaan met stress en goed slapen. Een ongezonde leefstijl is vaak de grootste boosdoener van hart- en vaatziekten.” Tijdens de coronaperiode was het voor veel hartpatiënten niet mogelijk om voldoende te kunnen revalideren. Dit heeft er voor gezorgd dat de ontwikkeling van de hartrevalidatie-app CureYou in een stroomversnelling is geraakt.

Samenwerken

Het Thorax Centrum Twente van ziekenhuis MST en Pro-F Professionele Fysiotherapie uit Enschede zijn een samenwerking aan gegaan en zijn daarmee de app CureYou begonnen. Dit is een interactieve app met een op maat gemaakt revalidatieprogramma voor iedere hartpatiënt.

Arthur Bennink, fysiotherapeut bij Pro-F: “Met het online platform CureYou kunnen wij patiënten op een interactieve manier van kennis voorzien, hen op afstand begeleiden en zelfstandig ondersteunen naar een gezonde en vitale leefstijl.”

CureYou

In de app CureYou wordt kennis van leeftstijlcoaches, verpleegkundig consulenten hartrevalidatie, cardiologen, psychologen, fysiotherapeuten en diëtisten samen gebundeld. Patiënten die gebruik maken van de app leren hier over een gezonde leefstijl door middel van verschillende modules die onder andere presentaties, video’s en tips over voeding, beweging, stress, ontspanning, stoppen met roken en slaap bevatten. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor live groepssessies, e-consults en revalidatie op afstand. Dat allemaal binnen een beveiligde omgeving.

Patiënten geven aan dat ze veel hebben aan de app CureYou. “Alle informatie is betrouwbaar en up to date. Voor mij is het een goed digitaal naslagwerk dat ik er op ieder moment van de dag weer even bij kan pakken”, aldus een van de patiënten.

 

Contactinformatie

Medisch Spectrum Twente
Koningsplein 1
7512 KZ Enschede
+31 (0)53 4872 000 info@mst.nl https://twente.com/organisaties/medisch-spectrum-twente

Global Goals

Datum: 10 februari 2021 |

Bron tekst: MST |

Auteur: twente.com

Lees meer over #medischetechnologie