Hospital Go!

Interessante en slimme ideeën voor de toekomst tijdens Create Tomorrow

Honderden studenten werkten afgelopen woensdag tijdens Create Tomorrow aan future scenario’s, zij bedachten oplossingen voor verschillende vraagstukken op het gebied ‘healthcare’ (global goal 3), ‘industries, innovation and infrastructure’ (global goal 9), ‘clean energy’ (global goal 7) en ‘sustainable cities and communities’(global goal 11). Want waarom piekeren over wat morgen brengt, als we vandaag kunnen nadenken over onze toekomst en morgen nieuwe ideeën kunnen implementeren?

In het kort

  • Tijdens Create Tomorrow worden studenten uitgedaagd om te werken aan future scenario's
  • Hospital Go, het winnende idee van Create Tomorrow, is een app waarmee patienten gelinkt kunnen worden aan een digitaal huisdier. M.b.v. deze Hospital Go blijft de gezondheidszorg in de toekomst betaalbaar

Global Goal

global goal icon
Hospital Go!

Een app waarmee (oudere) patiënten gelinkt kunnen worden aan een digitaal huisdier. Dat was het winnende idee van Create Tomorrow en een antwoord op de vraag van het MST: ‘op welke manier kunnen we in de toekomst de gezondheidszorg betaalbaar houden door gebruik van technologie?’

 

De app herinnert de patiënt eraan dat de medicatie moet worden ingenomen, maar ook aan dagelijkse activiteiten zoals bewegen, eten en water drinken. De sociale omgeving van een patiënt krijgt toegang tot de app, zodat ze kunnen zien hoe het gaat. Als er geen familie of buren zijn, wordt er een student aan de patiënt gekoppeld. Ook kunnen zorgverleners informatie over de gezondheid van de patiënt ontvangen. 

 

De jury verkoos dit idee als winnend concept, vertelt juryhoofd Nico Nijenhuis, “omdat deze oplossing zelfs drie generaties lang gebruikt kan worden; voor je grootouders, ouders en jezelf.”

Bridge Building Blocks

Het was erg lastig om één winnaar te kiezen: het spande erom bij twee teams. De jury wilde daarom het team op de tweede plek ook nog een podium geven. Team Huize Heilige Hubertus kreeg zo een eervolle vermelding voor hun oplossing voor de case van Rijkswaterstaat: ‘Hoe bouwen we circulaire bruggen en viaducten?’ Het team kwam met Brigde Building Blocksals oplossing, wat ze zelf vergeleken met Lego of K’nex. ‘Reusing History for Future Connection’, zoals ze dit zelf noemen.

 

Door deze vernieuwde vorm van Create Tomorrow zijn ideeën en oplossingen tot stand gekomen die echt impact maken. Create Tomorrow heeft grote potentie om door te groeien tot een platform waar studenten en bedrijven regelmatig met elkaar samenwerken aan de business van morgen. 

Datum: 5 mei 2019 |

Bron tekst: Create Tomorrow |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ondernemen