Fotonica voor een goede gezondheid

Goede gezondheid is belangrijk voor de mens. De afgelopen jaren zijn we erg vooruitgegaan op het gebied van innovatieve oplossingen in de zorg. Eén van deze technologieën is ‘fotonica’. Deze technologie maakt gebruik van lichtdeeltjes (fotonen) voor het verwerken en verzenden van informatie. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook lassen en snijden met een laserstraal. “Er is niet één fotonica”, legt Arne Leinse, Chief Commercial Official bij LioniX International, uit. “Fotonische oplossingen zitten in tal van producten.  

In het kort

  • Een nieuwe innovatieve oplossing in de zorg is ‘fotonica’  
  • Hierdoor kan er veel werk in korte tijd worden verzet

Global Goal

global goal icon
Nieuwe manier om ziektes op te sporen

Leinse ziet belangrijke kansen voor de gezondheidszorg. “Je kunt nu al je bloedsaturatie meten met je telefoon of een hartfilmpje maken met een horloge. Wanneer we de huisarts tools kunnen bieden om bijvoorbeeld die verdachte moedervlek te scannen, maken we de drempel lager om je te laten onderzoeken.” Dit soort toepassingen zouden misschien ook kunnen aansluiten in derdewereldlanden. Deze oplossingen nemen zo’n kleine vorm en zijn laagdrempelig zijn. Potentieel kan er veel werk in korte tijd worden verzet. Weer een mooie manier om met een Twentse oplossing de wereld een stukje beter te maken. Lees hier meer over hoe LioniX bijdraagt aan het oplossen van wereldproblemen.

Groeimarkt van de toekomst

Fotonica maakt als sleuteltechnologie allerlei innovatie mogelijk. Leinse verwacht een versnelling in fotonica, zoals elektronica ook doormaakte. “Fotonica gaat elektronica niet vervangen, maar juist het combineren van de technieken, daar halen we waarde uit.” Data verzenden en ontvangen met hulp van fotonen zorgt voor zuinigere, betere en snellere apparatuur. Zelf ontwikkelt Leinse met Lionix International toepassingen met fotonische chips voor onder andere metrologie en life sciences. 

Zelf aan de slag met fotonica?

Heb je een idee voor productverbetering of zie je een innovatiekans met fotonica? Je kunt jouw idee voorleggen aan Arne Leinse. Hij is te bereiken op a.leinse@lionix-int.com. Voor vragen over innovatie kun je ook bij de specialisten van Novel-T terecht. 

Datum: 21 juni 2018 |

Bron tekst: LioniX |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #medischetechnologie