Demcon exporteert technologie en kennis

Twentse high-end technologieleverancier Demcon maakt de stap naar Singapore. Niet alleen gaan zij fysieke producten exporteren, maar ook zullen zij hun kennis delen. Het medtech bedrijf, met hightech systems en medical devices als focusgebieden bestaat al ruim 26 jaar en telt op dit moment 600 medewerkers.  

In het kort

  • In Azië worden, door de toenemende vergrijzing, technologische toepassingen zoals robotica gestimuleerd door de overheid.
  • Demcon opent een vestiging in Singapore om technologie en kennis te exporteren.

Global Goal

global goal icon

Tim Gorter wordt managing director van de nieuwste vestiging van DEMCON in Singapore. “In gesprekken met prospects bleek elke keer weer dat ze enthousiast zijn. Maar een volgende afspraak kon dan telkens pas bij ons volgende bezoek, een paar maanden later. Dat werkt niet efficiënt. Daarom hebben we besloten een vooruitgeschoven post te openen.” aldus hem. 

 

DEMCON heeft een wereldwijd klantenbestand. Niet alleen fysieke producten worden geëxporteerd, maar ook kennis die kan worden toegepast door de klant wordt geëxporteerd. En nu dus ook naar Singapore, waar het bedrijf al jarenlang klanten heeft. Het besluit om een locatie in dit Aziatische land te openen komt dus niet uit de lucht vallen.  

Stijgende vraag in Azië

Bij het openen van de nieuwe locatie kreeg Demcon hulp van RVO (De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en het Buitenlandnetwerk. De RVO is de uitvoerende organisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat. Kamal Afarmach is business development manager Azië bij de RVO. Over Singapore vertelt hij: ‘Doordat de welvaart stijgt, hebben mensen meer te besteden en zijn ze bereid meer te betalen voor goede producten. De landen kunnen niet altijd zelf aan die stijgende vraag voldoen. Nederlandse bedrijven kunnen in dat gat springen, vooral in de technologie.’  

 

Daarnaast heeft DEMCON contact met Astrid Seegers, innovatieadviseur bij het Innovatie-Attaché-Netwerk in Singapore. Gorter: “Astrid begrijpt heel goed wat we doen en heeft ons in contact gebracht met partijen ter plaatse. Daar hebben we veel aan. Ze heeft ons geholpen met de oprichting van de Singaporese vestiging door ons in contact met hen te brengen. Zij kent het traject precies. Als we eenmaal van start zijn in Singapore ga ik zeker verder praten met haar.” 

 

Astrid vult aan: ‘Singapore kampt met een aantal maatschappelijke uitdagingen, waaronder de vergrijzing. Technologische toepassingen zoals robotica worden daarom gestimuleerd door de overheid. Daarom heeft men in 2015 een programma opgezet om de ontwikkeling en adoptie van deze nieuwe technologie te bevorderen. We hebben in samenwerking met de RVO een aantal missies opgezet tussen Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en de Singaporese. Zowel naar Singapore als naar Nederland. DEMCON viel daarbij op bij diverse bedrijven en overheidsinstanties en wist leads te genereren. Het is mooi dat dit geleid heeft tot een vestiging in Singapore.’  

 

Datum: 12 juli 2019 |

Bron tekst: FD |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #medischetechnologie